Mourinho heeft lak aan alle meningen: 'Niet de bal, wel de controle'

Manchester United-manager José Mourinho was erg content hoe zijn spelers zijn opdrachten uitvoerden tijdens de winst op Liverpool (2-1). Volgens de Portugese manager had zijn ploeg de controle zonder de bal in bezit te hebben.

United pakte voor rust de leiding dankzij twee doelpunten van Marcus Rashford. In de tweede helft lukte het Liverpool - op het eigen doelpunt van Eric Bailly na - amper om de defensie van The Red Devils te slechten. 'Ik denk dat we de wedstrijd in twee stukken kunnen verdelen', begon Mourinho tegenover Sky Sports. 'De eerste helft was voor ons, de tweede voor Liverpool.'

'Maar in mijn ogen had Liverpool in de tweede helft het balbezit, maar hadden wij zonder bal de controle. Waarschijnlijk hebben de mensen in de studio hier een andere mening over. Wij hadden constant de controle. Bij standaardsituaties of andere gevaarlijke momenten stonden we gewoon goed.'

Mourinho heeft er lak aan wat de buitenwacht denkt over zijn tactiek. 'Het maakt me echt niks uit als mensen denken dat wij het niet verdienden. Ik word er een beetje moe van. We hebben dinsdag alweer een belangrijke wedstrijd (Sevilla, red.). De jongens zijn blij en ik ben blij.'

Van Dijk
Virgil van Dijk nam het zichzelf naderhand kwalijk dat de bal bij de tweede treffer via hem ietwat ongelukkig voor de voeten van Rashford terecht kwam. 'We hebben onszelf door dit resultaat in een slechte positie gebracht', vertelde de stopper. 'Ik had beter moeten optreden bij het tweede doelpunt. Hij werd nog van richting veranderd, dus het was ook vrij ongelukkig.'

'Zij gaven ons in hun eigen stadion het balbezit', analyseerde Van Dijk de tactiek van de thuisploeg. 'Ze mikten op de counter, zeker in de tweede helft. Toen hadden we onszelf al in een slechte uitgangspositie gebracht. We moeten samen analyseren wat er in de eerste helft misging.'