Mourinho: 'Hadden nooit van Feyenoord mogen verliezen'

Reacties

José Mourinho wil met Manchester United de Europa League winnen. De ploeg van de Portugese manager moet dan wel eerst afrekenen met Zorya Luhansk in Odessa (donderagavond 19.00 uur).

Mourinho: 'Hadden nooit van Feyenoord mogen verliezen'

United heeft aan een gelijkspel in Oekraïne genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Als Feyenoord niet wint van Fenerbahçe zijn The Red Devils sowieso zeker van een ticket. Mourinho baalt dat zijn ploeg nog niet zeker is van die volgende ronde. 'We hebben verloren van Feyenoord, terwijl we die wedstrijd hadden moeten winnen. We speelden goed en hadden het duel onder controle, maar toen we gingen aanzetten voor de winst, verloren we juist', haalt de tweevoudig Champions League-winnaar het duel van 15 september (1-0 winst voor Feyenoord, red.) terug.

'Tegen Fenerbahçe was het hetzelfde verhaal. We kregen in de eerste minuut al een tegendoelpunt, waardoor zij in het voordeel waren. Als je je wilt plaatsen, kun je niet drie uitduels verliezen, we moeten punten pakken donderdag.' Dat wordt lastig zat, denkt Mourinho. 'De thuiswedstrijd tegen Zorya was moeilijk voor ons, dat zal het donderdag zeker ook worden. Het is een cruciale wedstrijd. Als we verliezen, kunnen we eruit liggen en dat willen we niet.'

Plaatsing voor de knock-outfase is slechts het begin voor United, meent Mourinho. 'We willen het toernooi winnen en zo lang we erin zitten, gaan we daar ook voor. We willen zo ver mogelijk komen, maar bekijken het stap voor stap. De eerste stap is om ons in een hele zware groep te kwalificeren voor de knock-outfase.'

Henrikh Mkhitaryan mocht in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 24 november weer eens in de basis beginnen bij Manchester United en toonde daar voor het eerst zijn klasse in het shirt van The Mancunians.
Henrikh Mkhitaryan mocht in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 24 november weer eens in de basis beginnen bij Manchester United en toonde daar voor het eerst zijn klasse in het shirt van The Mancunians.

Mkhitaryan
Henrikh Mkhitaryan keert donderdag terug in het land waar hij van 2009 tot 2013 zijn wedstrijden namens achtereenvolgens Metalurg Donetsk en Shakhtar Donetsk afwerkte. De Armeense spelmaker maakte in de zomer voor liefst 42 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund, maar speelde in zijn eerste maanden bijzonder weinig bij United. De laatste weken komt hij meer aan spelen toe.

'Ik speel weer, dus ik ben positief. Ik was er klaar voor en heb laten zien dat ik een speler van topniveau ben', aldus Mkhitaryan. 'Het maakt niet uit of ik speel of niet, ik ben altijd klaar voor het team.' De creatieveling erkende wel dat hij de nodige gesprekken heeft gehad met Mourinho over zijn reserverol. 'Toen ik hier kwam vertelde hij me dat ik me moest verbeteren. Ik denk dat hij heeft gezien dat dat gelukt is en me daarom weer speeltijd geeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.