Mourinho ergert zich aan uitblijven straf Van Persie

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho heeft nog maar eens zijn vraagtekens gezet bij het handelen van de Engelse voetbalbond (FA). Ditmaal gebruikte de 52-jarige Portugees de elleboogstoot van Robin van Persie als aanleiding.

Mourinho ergert zich aan uitblijven straf Van Persie

De 31-jarige aanvaller van Manchester United kreeg maandag al kritiek van zijn slachtoffer, James Tomkins. Net als de verdediger van West Ham United vindt Mourinho het opmerkelijk dat de actie van Van Persie onbestraft blijft. 'Dezelfde mensen die mijn speler schorsten, deden dat dit weekend niet. En die mogelijkheid was er wel.'

Mourinho noemde Van Persie niet bij naam, maar liet er met een gebaar geen twijfel over bestaan op welk incident hij doelde. En dat is The Special One een doorn in het oog, omdat Diego Costa onlangs op basis van tv-beelden wel een schorsing kreeg omdat hij op de enkel van Liverpool-speler Emre Can was gaan staan.

'Als een van mijn spelers dit had gedaan, had de FA er zeker iets mee gedaan', vervolgde Mourinho zijn klaagzang. 'Vorig seizoen gebeurde precies hetzelfde, toen Ramires werd geschorst. Een week later trapte een speler van Manchester City na bij een op de grond liggende speler van Norwich City en gebeurde er niets.'

Fàbregas
Er was ook nog goed nieuws voor Mourinho, want Cesc Fàbregas is weer beschikbaar voor de wedstrijd van woensdag tegen Everton. De 27-jarige Spanjaard ontbrak de laatste twee duels met Manchester City (1-1) en Aston Villa (2-1) in de wedstrijdselectie, maar maakt morgen zijn rentree. Jon Obi Mikel (knie) en Diego Costa (geschorst) ontbreken. Bij Everton keert doelman Tim Howard terug na anderhalve maand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.