Mourinho baalt van situatie afwezige Eriksen: 'Niet fout van Spurs'

Reacties

José Mourinho wilde na het FA Cup-duel met Southampton niet vertellen waarom Christian Eriksen niet eens bij de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur zat. Italiaanse media vatten dat op als een signaal dat de Deense spelmaker op weg is naar Internazionale.

Mourinho baalt van situatie afwezige Eriksen: 'Niet fout van Spurs'
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De laatste weken kwam Eriksen immers steevast in actie voor Spurs ondanks voortdurende verhalen over zijn naderende vertrek. Mourinho liet de ex-Ajacied zelfs meerdere malen in de basis starten. Dat de 27-jarige middenvelder nu ontbrak, versterkte de berichten dat de transfer naar Inter zo goed als rond is. Maandag zou Eriksen in Milaan arriveren om de medische keuring te ondergaan.

Mourinho wilde dat zaterdagavond op zijn persconferentie bevestigen noch ontkennen. 'Het enige dat ik kan zeggen is dat Eriksen zich sinds mijn komst heel professioneel heeft gedragen', zei de Portugees, die er niet blij mee is dat de hele situatie zo lang duurt. 'Dit is geen situatie die op 25 januari zou moeten voorkomen. En het is niet de fout van Tottenham dat de situatie zo is.'

Lo Celso
Daarmee leek Mourinho de schuld bij zijn oude club Inter neer te leggen, al zei hij het niet met zoveel woorden. Over de opvolging van Eriksen hoeft Tottenham zich in ieder geval geen zorgen te maken. De van Real Betis gehuurde Giovani Lo Celso manifesteert zich de laatste weken steeds nadrukkelijker. De optie om de Argentijn definitief over te nemen, zal Spurs gaan lichten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat vertelde Mourinho althans. 'Ik denk dat die jongen dat heeft verdiend. Hij maakt het voor de club heel makkelijk om die beslissing te nemen. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld sinds mijn komst. In het begin speelde hij niet veel, maar hij begreep precies wat we willen. Hij is een snelle leerling, een goeie jongen.' En dus is het in Mourinho's ogen logisch dat Spurs nu de optie tot koop gaat lichten.

Mourinho kon verder nog niet vertellen of Danny Rose deze maand bij de club blijft en was ondanks het gelijkspel tevreden over wat zijn spelers lieten zien tegen Southampton, dat pas laat een replay afdwong. 'We blijven het op de moeilijke manier doen! We kunnen een wedstrijd extra niet gebruiken, maar het is wat het is. Het is beter om gelijk te spelen dan eruit te liggen. '

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.