Mourinho steunt uitgejoelde Eriksen: 'Kan met opgeheven hoofd vertrekken'

Reacties

Terwijl de gesprekken tussen Tottenham Hotspur en Internazionale over een transfer gaande zijn, speelde Christian Eriksen dinsdag gewoon mee in het FA Cup-duel met Middlesbrough. José Mourinho vindt dat de Deen zich een op en top professional toonde.

Mourinho steunt uitgejoelde Eriksen: 'Kan met opgeheven hoofd vertrekken'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Eriksen was dinsdag namelijk opnieuw het mikpunt van een deel van de aanhang, die hem zaterdag tijdens de verloren topper tegen Liverpool ook al hadden uitgejouwd. Mourinho was het eerder nog eens met de fans door te constateren dat de 27-jarige spelmaker niet zijn beste wedstrijd speelde, maar dat was na het bekerduel met Boro anders.

Want ondanks de verhalen over een vertrek speelde Eriksen volgens Mourinho uitstekend. 'Hij speelde heel goed en heel professioneel. En ik verwacht ook niet anders van hem', zei de Portugese manager na afloop in Engelse media. 'Als hij besluit te vertrekken, kan hij dat met opgeheven hoofd doen als hij alles geeft voor de ploeg.'

En dat deed Eriksen volgens Mourinho. Hij snapt daarom wel dat de fans er niet blij mee zijn dat de ex-Ajacied zijn aflopende contract niet verlengt en daarmee een transfer forceert, maar vindt dat de speler niks valt te verwijten. 'We moeten de fans altijd respecteren, maar volgens mij heeft deze jongen vandaag alles gegeven voor ons.'

Hoewel Eriksen komende zomer dus transfervrij kan vertrekken, is de kans groot dat het deze winter al van een transfer komt. Inter probeert de concurrentie te slim af te zijn door hem nu al aan te trekken. Volgens Sky Italia hebben de Milanezen een bod van tien miljoen euro uitgebracht. Tottenham verlangt naar verluidt het dubbele, maar zakt mogelijk nog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verwachting is dat de persoonlijke gesprekken tussen Inter en Eriksen geen problemen opleveren. Mocht de Deen vertrekken, dan heeft Spurs met Giovani Lo Celso zijn opvolger alvast in huis. De 23-jarige Argentijn kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Real Betis, maar kende in Londen een moeilijke start door een blessure.

Tegen Middlesbrough toonde Lo Celso net als landgenoot Erik Lamela zijn klasse. Beide spelers scoorden. Mourinho maakte lachend de vergelijking met een legendarisch Argentijnse Spurs-duo uit het verleden. 'Wil je dat ik ze Ardiles en Villa noem? Nee, ze speelden erg goed. Lamela was er lang uit en Gio wordt stap voor stap beter. Ik ben blij voor die jongens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.