Spurs blijft onherkenbare 'Mourinho-ploeg', fraaie goal Pieters heeft geen waarde

Reacties

Tottenham Hotspur moet tegen Southampton op herhaling in de zestiende finale van het FA Cup-toernooi. Vlak voor tijd bezorgde Sofiane Boufal de Londenaren een koude douche. Het Burnley van een scorende Erik Pieters werd uitgeschakeld.

Spurs blijft onherkenbare 'Mourinho-ploeg', fraaie goal Pieters heeft geen waarde
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

In de aanloop naar het duel in het FA Cup-toernooi was de absentie van Christian Eriksen in de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur het grootste nieuws. De Deense spelmaker lijkt op weg naar Internazionale. Southampton-uit was op voorhand al zwaar genoeg voor de Londenaren. Dat The Saints de afgelopen weken bezig zijn aan een opmars ondervond Tottenham Hotspur nog niet zo lang geleden aan den lijve: op nieuwjaarsdag rekende Southampton af met de formatie van José Mourinho.

De Londenaren lieten het initiatief geregeld aan Southampton, dat maar weinig deed met het optische overwicht. De grootste kansen waren voor het snel combinerende Spurs. De ploeg van Mourinho dacht op voorsprong te komen via Giovani Lo Celso, maar wegens buitenspel van Heung-Min Son ging er een streep door deze goal.

Na een klein uur was Southampton alsnog tot achtervolgen aangewezen: met een laag schot klopte Son doelman Angus Gunn. Het voorbereidende werk had invaller Erik Lamela voor zijn rekening genomen. De bezoekers kwamen vervolgens stevig onder druk te staan en na gemiste kansen van Nathan Redmond en Danny Ings was het Boufal die in de 87ste minuut een replay forceerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tottenham Hotspur heeft in zeventien duels onder Mourinho slechts twee keer de nul gehouden. De meeste teams die The Special One onder zijn hoede had, stonden juist bekend om hun ijzersterke defensie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Newcastle United
Newcastle United
0 - 0
Oxford United
Oxford United

Newcastle United probeerde een absurde vloek te beëindigen. The Magpies strandden bij hun laatste dertien pogingen om de laatste zestien van het FA Cup-toernooi te bereiken. Een thuisduel met League One-club Oxford United leek een gouden kans om weer eens de laatste zestien te bereiken. De bezoekers hadden hun verdedigende huiswerk echter uitstekend gedaan en sleepten knap een replay uit het vuur.

Burnley
Burnley
1 - 2
Norwich City
Norwich City

Niet Tim Krul, maar Ralf Fährmann stond onder de lat bij Norwich City in het onderonsje der Premier League-ploegen met Burnley. De bezoekers namen na rust afstand van de ploeg die midweeks nog Manchester United te kijk zette. Dankzij goals van Grant Hanley en Josip Drmic leek Norwich City het achtstefinaleticket binnen te hebben, maar dankzij Erik Pieters werd het nog spannend. De Burnley-verdediger sloeg toe met een fraaie volley. Verder kwam de formatie van Sean Dyche niet.

West Ham United
West Ham United
0 - 1
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Voor West Ham United viel het doek. De degradatiekandidaat in de Premier League liet zich voor eigen publiek verschalken door Championship-hoogvlieger West Bromwich Albion. Een vroege goal van Conor Townsend maakte het verschil. In de slotfase moest WBA nog met tien man verder door een rode kaart van Semi Ajayi, maar een gelijkmaker voor de thuisploeg zat er niet in. Zo kan West Ham United zich de komende maanden volledig richten op de strijd om lijfsbehoud.

Overige uitslagen zestiende finale FA Cup-toernooi


Za 25 jan. 2020

Eerder op de dag schaarde Leicester City zich al onder de laatste zestien:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.