Vardy-vervanger schudt Dervisoglu wakker uit FA Cup-droom

Reacties

Leicester City heeft Brentford uitgeschakeld in de zestiende finale van het FA Cup-toernooi. Op Griffin Park, dat aan het einde van het seizoen verlaten wordt, maakte Kelechi Iheanacho zaterdagmiddag het verschil.

Vardy-vervanger schudt Dervisoglu wakker uit FA Cup-droom
© Pro Shots
Brentford
Brentford
0 - 1
Leicester City
Leicester City

Brentford schakelde in de vorige ronde Stoke City uit en begon als nummer vijf van het Championship met het nodige vertrouwen aan de bekerontmoeting met de verrassende nummer drie van de Premier League. Voor de tweede keer sinds zijn komst van Sparta Rotterdam stond Halil Dervisoglu aan de aftrap. De twintigjarige Turkse jeugdinternational maakte bij het FA Cup-duel met Stoke begin januari al zijn debuut.

Tegen landgenoot Caglar Söyüncü beleefde Dervisoglu een lastige middag. Brentford kwam in de vierde minuut al op achterstand. Rechtsback James Justin werd met een dieptepass gelanceerd en gaf perfect voor op Iheanacho, die de bal van dichtbij binnentikte. Leicester bleef daarna dominant in de eerste helft en had de beste kansen.

Leicester overleefde in de tweede helft een hachelijk moment bij een voorzet vanaf links. Söyüncü schatte de situatie verkeerd in en trapte over de bal heen, waarna de paal werd geraakt. Bij het slotoffensief kwam Leicester ook goed weg. Leicester-goalie Danny Ward redde eerst knap op een inzet van Luka Racic en luttele tellen later scoorde Bryan Mbeumo uit buitenspelpositie, maar die goal werd ook direct afgekeurd.

Leicester City-manager Brendan Rodgers is nu 32 achtereenvolgende bekerduels ongeslagen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.