Mount draagt bij aan debuutzege Lampard

Mason Mount heeft direct van zich doen spreken in de eerste wedstrijd van het Championship. De voormalige Vitesse-middenvelder, die nu door Derby County van Chelsea wordt gehuurd, droeg op bezoek bij Reading met de belangrijke gelijkmaker bij aan de zege die uiteindelijk in extremis tot stand kwam: 1-2.

Reading
Reading
1 - 2
Derby County

In de voorbereiding gaf manager Frank Lampard al hoog op van de kwaliteiten van Mount. In de eerste wedstrijd op het tweede Engelse niveau was het een uur wachten voordat de middenvelder trefzeker was. Vanaf zo'n achttien meter haalde hij uit en verdween zijn inzet, mede door halfslachtig ingrijpen van doelman Vito Mannone, in de korte hoek. Acht minuten voor die 1-1 had de IJslandse spits Jón Dadi Bödvarsson de score al geopend, hij kopte een afgemeten voorzet van Modou Barrow binnen.

Met Leandro Bacuna bij Reading als invaller op het veld leken de ploegen op een gelijkspel af te stevenen, maar Tom Lawrence bezorgde Lampard met een kopbal diep in de extra speeltijd toch nog een zege bij zijn debuut als manager.

Bij Reading zat Pelle Clement negentig minuten op de bank en bij de bezoekers bleven Florian Jozefzoon en doelman Kelle Roos verstoken van speelminuten. Zaterdag worden de volgende negen duels in het Championship afgewerkt, terwijl er zondag en maandag ook nog een duel uit de eerste speelronde op de rol staat.

Frank Lampard, ooit een veelscorende middenvelder, kon in de allerlaatste minuut dus alsnog juichen en won zijn eerste optreden als coach.