Motta bezorgt landgenoot Leonardo succesvol debuut

Internazionale heeft zijn eerste wedstrijd onder leiding van Leonardo winnend afgesloten. In eigen huis wonnen de Nerazzurri met 3-1 van Napoli dankzij uitblinker Thiago Motta.

Vorige maand werd Leonardo, in het verleden in verschillende functies liefst dertien seizoenen werkzaam bij stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan, aangesteld als opvolger van de ontslagen Rafa Benítez. Hij werd aan de kant geschoven vanwege de slechte prestaties in de Serie A. De kampioen van vorig seizoen heeft namelijk zeven verliespunten meer dan koploper Milan.

Aan Leonardo dus de taak om dit gat te dichten en de 41-jarige Braziliaan kende een vliegende start met zijn nieuwe club. Zijn landgenoot Motta zette Inter in de derde minuut na een knappe een-twee met Dejan Stankovic op voorsprong. Maar de bezoekers schrokken niet van die treffer. In de 25ste minuut Michele Pazienza kopte uit een hoekschop van Ezequiel Lavezzi de 1-1 binnen.

Toch ging de thuisclub rusten met een voorsprong, want in de 37ste minuut troefde Esteban Cambiasso Paolo Cannavaro af in de lucht en zorgde met het hoofd voor de 2-1. Het was een terechte stand, want Inter speelde goed tijdens het debuut van Leonardo. Inter controleerde de wedstrijd en het lukte Napoli maar niet om gevaar te stichten voor het doel van Luca Castellazzi.

Tien minuten na rust maakte Motta zijn tweede van de avond en zorgde daarmee voor de beslissing in het Giuseppe Meazza. Uit een corner van Goran Pandev zorgde de middenvelder voor de derde kopgoal van de avond. Inter heeft nu 26 punten uit zestien wedstrijden, waarmee het de zevende plaats bezet. Napoli heeft er zeven meer en staat derde, maar speelde al achttien duels. Foto: VI Images