Morata weer aan zet in spitsenstrijd met Diego Costa

Reacties

Door de afmelding van Diego Costa krijgt Álvaro Morata naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de WK-kwalificatiereeks weer een kans in de spits bij Spanje. Dat de aanvaller van Chelsea onder de nieuwe bondscoach Julen Lopetegui weer de voorkeur geniet, is gezien de cijfers van de twee concurrenten opmerkelijk.

Morata weer aan zet in spitsenstrijd met Diego Costa

Vicente del Bosque liet Diego Costa nog links liggen toen hij zijn selectie voor het EK van afgelopen zomer samenstelde, maar diens opvolger riep de geboren Braziliaan weer op. In het oefenduel met België mocht Morata vervolgens nog wel starten. Nadat hij in de 27ste minuut geblesseerd was uitgevallen in die wedstrijd, kreeg zijn vier jaar oudere concurrent telkens een basisplaats in de WK-kwalificatieduels met Liechtenstein (8-0), Italië (1-1) en Albanië (0-2).

Diego Costa liet zich in die wedstrijden ook gelden door drie keer te scoren, maar ook Morata deed als invaller een duit in het zakje met twee goals tegen Liechtenstein. De 24-jarige spits, die afgelopen zomer terugkeerde van Juventus naar Real Madrid, hield zijn uitstekende moyenne in het shirt van La Roja daarmee in stand. Van de spelers met meeste interlandgoals voor Spanje heeft alleen oud-international Fernando Morientes een beter gemiddelde, berekende de Spaanse krant AS.

Álvaro Morata was op het EK van afgelopen zomer nog vaste keus in de spits bij Spanje. Tegen Turkije scoorde hij twee keer, tegen Kroatië een keer.
Álvaro Morata was op het EK van afgelopen zomer nog vaste keus in de spits bij Spanje. Tegen Turkije scoorde hij twee keer, tegen Kroatië een keer.

Door de spierblessure van Diego Costa hoeft Lopetegui dan ook zeker niet te wanhopen. 'We hadden niet verwacht dat hij zich zou afmelden, maar hij was niet op tijd hersteld. Wie hem ook vervangt, ik weet zeker dat die speler het heel goed zal doen', zei de Spaanse bondscoach tijdens zijn persconferentie. Behalve Morata mogen ook de 36-jarige Artiz Aduriz (Athletic de Bilbao) en Celta de Vigo-captain Iago Aspas, die op 29-jarige leeftijd kan debuteren, op speeltijd hopen.

De kans is groot dat Morata zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Macedonië weer de kans krijgt zijn productie in het Spaanse shirt verder op te schroeven. De zestienvoudig international bestrijdt echter dat er sprake is van een strijd om de spitspositie. 'Ik kan vanwege de taal beter overweg met Costa dan met Karim Benzema. Alles wat ik zeg, alle uitdrukkingen, begrijpt hij, alsof hij hier al zijn hele leven woont. Costa is een geweldig mens. Ik heb een goede relatie met hem.'

Moyenne Morata in vergelijking met Spaanse topschutters
Speler Interlands Goals Minuut/goal
Fernando Morientes 47 27 93,44 minuten
Álvaro Morata 16 8 107,0 minuten
David Villa 97 59 107,7 minuten
Alfredo di Stéfano 31 23 120,7 minuten
Júlio Salinas 56 22 145,4 minuten
Fernando Torres 110 38 159,6 minuten
Raúl 102 44 171,0 minuten
Emilio Butragueño 69 26 207,7 minuten
David Silva 107 28 239,8 minuten
Fernando Hierro 89 29 241,9 minuten
Diego Costa 14 4 253,0 minuten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.