Morata en Falcao tonen killer-instinct bij oefeninterland

Spanje en Colombia hebben elkaar in evenwicht gehouden bij hun oefeninterland. De bezoekers, waar Davinson Sánchez in de rust werd gewisseld, lieten in Murcia de zege uit de handen glippen en moesten genoegen nemen met 2-2.

De Spaanse bondscoach Julen Lopetegui greep de oefeninterland aan om ook te experimenten bij afwezigheid van onder anderen Sergio Ramos en Isco en gunde Asier Illarramendi zijn debuut. Het waren toch de gevestigde toppers die Spanje aan een verdiende voorsprong hielpen. David Silva was het eindstation bij een vloeiende aanval en werkte af op aangeven van Pedro. Ajacied Davinson Sánchez kwam te laat en doelman David Ospina ging ook zeker niet vrijuit.

Naast Sánchez begon ook PSV'er Santiago Arias in de defensie bij Colombia, dat vooral loerde op de counter. Het was een strijdplan dat geen vruchten af leek te werpen, tot Spanje de Colombianen terug in de wedstrijd hielp. Een misverstand tussen Gerard Piqué, Cesar Azpilicueta en keeper Pepe Reina stelde Edwin Cardona in staat te scoren: 1-1.

De problemen van Spanje namen alleen maar toe toen Reina kort na rust aarzelde uit te komen bij een corner van James Rodríguez. Radamel Falcao profiteerde optimaal. El Tigre kopte raak en maakte zo zijn eerste interlanddoelpunt sinds juni 2015 en bevestigde in het shirt van Colombia zo wat hij met 21 goals in de Ligue 1 vorig seizoen heeft laten zien bij AS Monaco: de 31-jarige Falcao is aan zijn tweede jeugd begonnen.

Spanje ontsnapte dankzij een andere man in vorm aan een nederlaag. Álvaro Morata, die wordt gelinkt aan tal van andere topclubs, kopte vlak voor tijd knap raak in de verre hoek. De spits van Real Madrid die het voorbije seizoen eens in de negentig scoorde in La Liga bepaalde de eindstand zo op 2-2.

De Spanjaarden, die als koploper in Groep G op WK-koers liggen, nemen het zondagavond in een WK-kwalificatiewedstrijd op tegen Macedonië. Colombia oefent op 13 juni nog tegen Kameroen.