'Mooiste assist aller tijden' Isak blijft buiten Premier League-annalen

Reacties

Het voorbereidende werk was weergaloos. Maar in de officiële Premier League-statistieken blijft het voorwerk van Alexander Isak onvermeld. De aanvaller van Newcastle United moet het doen met een zeer mooie vergelijking met Thierry Henry.

'Mooiste assist aller tijden' Isak blijft buiten Premier League-annalen
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 4
Newcastle United
Newcastle United

Onnavolgbaar was Isak voor de verdedigers van Everton, die op de achterlijn dol werden gedraaid door de aanvaller van Newcastle United. Het uiteindelijke resultaat was de 1-4 op Goodison Park. Jacob Murphy maakte het voorwerk van Isak bij de tweede paal af.

'Mooiste assist aller tijden', klonk het vol lof. Maar die prijs zal Isak sowieso niet krijgen. Onderweg van de voet van de Zweed naar Murphy werd de bal namelijk beroerd door de elleboog van Evertons James Tarkowski. En dus was er geen sprake van een assist voor Isak, zo waren de officiële statistici onverbiddelijk.

Het oordeel van de Premier League-statistici leidde tot boze reacties van Newcastle-fans, die er met hun hoofd niet bij konden dat Isak dit onrecht werd aangedaan. Maar de voormalig aanvaller van Willem II blijft daardoor staan op nul assists dit seizoen.

De Zweed moet het doen met alleen de meer dan mooie woorden van onder anderen zijn manager Eddie Howe. 'Ik zie de parallellen', reageerde die op de vergelijking met Thierry Henry, de Franse oud-international die in het shirt van Arsenal furore maakte in de Premier League. 'Iedereen is anders, er zijn geen twee spelers hetzelfde. Maar ik denk dat hij wel wat eigenschappen van Henry heeft. Hij heeft zeker de snelheid en ongeveer dezelfde lichaamsbouw. Zijn voetenwerk bij de dribbel was echt indrukwekkend.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.