Mooi gebaar in barre tijden: clubicoon Aduriz (39) krijgt 'extra time'

Reacties

Aritz Aduriz was eigenlijk van plan om binnen afzienbare tijd afscheid te nemen, maar de coronacrisis maakt dat voorlopig niet mogelijk. Dat de 39-jarige spits stopt zonder een wedstrijd te spelen, is voor Athletic Bilbao geen optie.

Mooi gebaar in barre tijden: clubicoon Aduriz (39) krijgt 'extra time'
© Pro Shots

En dus willen de Basken er volgens Marca alles aan doen om de loopbaan van Aduriz nog even op te rekken. De man die pas na zijn dertigste op zijn best was en sinds zijn terugkeer in Bilbao in 2012 liefst 172 keer scoorde in alle competities, verdient immers een afscheid door de voordeur. Zijn verbintenis wordt daarom voor onbepaalde tijd verlengd, zodat hij het seizoen nog kan uitspelen.

Dan moet dat dus wel worden afgemaakt, maar daar hopen ze in Bilbao wel op. Er staat immers nog een volledig Baskische bekerfinale tegen streekgenoot Real Sociedad voor de deur. Als het aan Los Leones ligt, moet dat de laatste wedstrijd van Zorro - zoals de bijnaam van sluwe vos Aduriz luidt - worden. Het liefst in een stadion vol uitzinnige fans, die de clubicoon het afscheid geven dat hij verdient.

De cover van Marca: 'Dit is hoe een grote speler afscheid neemt.'
De cover van Marca: 'Dit is hoe een grote speler afscheid neemt.'

De 39-jarige Aduriz, die de laatste twee seizoenen een stuk minder vaak scoorde en speelde door een knie- en een heupblessure, zal daarom een nieuw contract tekenen, zodra de FIFA en de Spaanse voetbalbond de juridische plooien in die kwestie hebben gladgestreken. En dan is het dus nog wachten op een besluit over de hervatting van het seizoen in Spanje, waar de lockdown nog altijd van kracht is.

De Copa del Rey-finale moet hoe dan ook het laatste officiële duel van Aduriz worden, zelfs al duurt het nog maanden voordat die kan worden afgewerkt. Sowieso wordt er nog een testimonial georganiseerd, zodra fans weer welkom zijn in de stadions. Een afscheid met stille trom past immers niet bij de carrière van de 39-jarige spits. Aduriz krijgt extra time, ook al is niet duidelijk hoe lang die verlenging duurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.