Olympique Lyon heeft zaterdag dure punten verspeeld in de strijd om de titel in de Ligue 1. Memphis Depay zag zijn verjaardag verpest worden door Montpellier. Paris Saint-Germain werd de lachende derde.

Olympique Lyonnais
1 - 2
Montpellier
Montpellier

Met de jarige Memphis Depay in de basis - de aanvaller vierde zijn 27ste verjaardag - kwam Lyon al na twintig minuten in de problemen. Teji Savanier opende de score voor Montpellier op aangeven van Andy Delort. Een kans voor Lyon-aanvaller Karl Toko Ekambi bleef nog onbenut, maar vlak voor rust viel de 1-1 alsnog. Lucas Paqueta rondde af voor de thuisploeg.

Het wilde zaterdag niet lukken bij Memphis, die door trainer Rudi Garcia wel negentig minuten op het veld werd gehouden om een doelpunt te forceren. Dat lukte Lyon niet, maar Montpellier wel. Invaller Elye Wahi tekende na 65 minuten voor de 1-2. Lyon bleef daardoor steken op 52 punten, twee minder dan PSG en Lille. Laatstgenoemde komt zondag nog in actie.

PSG
PSG
2 - 1
Nice
Nice

PSG won in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona van komende dinsdag. OGC Nice werd het slachtoffer. De Parijzenaren speelden zonder Neymar, die de komende weken aan de kant staat met een blessure. Julian Draxler opende halverwege de eerste helft de score bij PSG, waar Mitchel Bakker in de tweede helft inviel en Xavi Simons op de bank bleef. Na de gelijkmaker van Rony Lopes zorgde Moise Kean op aangeven van Mauro Icardi voor de 2-1, wat ook de eindstand was.