Montolivo moet streep door WK zetten

Reacties

Direct na het oefenduel met Ierland (0-0) kwam voor Riccardo Montolivo de bevestiging van het doemscenario. De middenvelder van AC Milan heeft zijn scheenbeen gebroken en kan daardoor het WK vergeten.

Montolivo moet streep door WK zetten

Montolivo moest na een kwartier de wedstrijd staken en werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Direct werd al de vrees uitgesproken voor een ernstige blessure. Uit onderzoek bleek inderdaad dat de middenvelder een scheenbeenbreuk heeft opgelopen, zo bevestigde de Italiaanse voetbalbond. De middenvelder zal zo'n drie maanden aan de kant staan.

Daardoor moet bondscoach Cesare Prandelli een streep door de naam van Montolivo zetten. Bovendien was er reden tot meer zorg. Ook de vervanger van Montolivo, Alberto Aquilani, moest naar het ziekenhuis. Zijn WK lijkt niet in gevaar door de hoofdblessure.

Prandelli reageerde geslagen op het nieuws van Montolivo. 'De wedstrijd is verwoest door blessures', aldus de Italiaanse keuzeheer na afloop van de wedstrijd. 'Helaas is de blessure van Montolivo ernstig. Dit is een enorme klap.'

Prandelli maakt eerdaags zijn WK-selectie bekend. De Italianen nemen het in de groepsfase op tegen Costa Rica, Engeland en Uruguay.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.