Monsterscore zet Saoedi-Arabië en Van Marwijk in een zetel

Saoedi-Arabië mag zich langzaamaan opmaken voor een plek in de derde ronde van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. Onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk werd het uitduel met Oost-Timor dinsdag met 10-0 gewonnen.

Mohammed Al-Sahlawi was de grote man bij de bezoekers. De spits van de Arabieren nam de helft van de productie voor zijn rekening door onder meer twee strafschoppen te verzilveren. De 28-jarige aanvaller heeft meer interlandgoals (zeventien) dan caps (elf).

Oost-Timor, roemloos hekkensluiter in de poule van Saoedi-Arabië, eindigde overigens met tien man, na twee gele kaarten binnen drie minuten voor Adelino Trindade. Na de rode prent troffen de bezoekers in de slotfase nog drie keer doel.

WK 2018
Saoedi-Arabië gaat door de fikse overwinning iets steviger aan kop in Groep A. De ploeg bezit na zes wedstrijden in de tweede kwalificatieronde richting het WK 2018 nu zestien punten en dat zijn er met nog twee duels te gaan zeven meer dan nummer drie Palestina.

De tweede plaats, momenteel bezet door de Verenigde Arabische Emiraten (vijf duels, tien punten), geeft recht op een plek in de play-offs richting de derde kwalificatieronde. De eerste plaats in de poule is een rechtstreeks deelnemersbewijs voor de volgende fase richting het wereldkampioenschap in Rusland.

In maart 2016 staan de laatste groepsduels op het programma. Saudi-Arabië neemt het op 24 maart nog op tegen Maleisië, terwijl de Verenigde Arabisch Emiraten Palestina ontvangt. Op 29 maart treffen de nummers één en twee elkaar in de laatste speelronde.