Van Marwijk weigert in Ramallah te spelen

Reacties

Hoewel de FIFA heeft bepaald dat Saudi-Arabië op 5 november wél in het Palestijnse Ramallah moet aantreden, is Bert van Marwijk dat niet van plan. De bondscoach van Saudi-Arabië heeft dat vanavond laten weten.

Van Marwijk weigert in Ramallah te spelen

Het WK-kwalificatieduel tussen Saudi-Arabie en Palestina is inmiddels een voortslepend dossier geworden. Het treffen stond aanvankelijk op de agenda voor 13 oktober, maar toen weigerden de Arabieren af te reizen omdat die reis via Israelisch territorium zou moeten. De Saudi's erkennen Israël immers niet.

Daarop besloot de FIFA het duel op neutraal terrein af te werken, maar daar gingen de Palestijnen tegen in beroep. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat de wereldvoetbalbond vandaag besloot het duel alsnog in te plannen; op 5 november in Ramallah. De FIFA kreeg van Palestina te horen dat de veiligheid gegarandeerd zou kunnen worden en neemt zelf ook extra maatregelen. Het thuisduel met Palestina eindigde voor Saudi-Arabië nog in een 3-2 zege.

'Ik ga daar niet heen', vertelde Van Marwijk in duidelijke bewoordingen aan Sport1. 'Het is daar gewoon veel te gevaarlijk', verwees hij naar de stad aan de Westelijke Jordaanoever, waar het conflict tussen de Palestijnen en de Israëliërs weer is opgelaaid. 'Nederland geeft daar nota bene een negatief reisadvies over af.'

'Ik kan me ook niet voorstellen dat we daar gaan spelen', vervolgde Van Marwijk. 'En als dat wel zo zou zijn, dan gaan we daar niet heen. Dat kan de FIFA écht niet doen; iedere dag hoor je dat het daar te gevaarlijk is. Dat we er eerst niet zouden spelen en nu wel, is al vreemd. De situatie is daar sindsdien alleen maar verergerd', aldus Van Marwijk, die stelde dat de voetbalbond van de Saudi's eenzelfde mening is toegedaan. 'De bond kent mijn mening en zegt dat ik gelijk heb.'

Met Saudi-Arabië bezet Van Marwijk in Groep A van de Aziatische kwalificatiecampagne de eerste plek met twaalf punten uit vier duels. De Verenigde Arabische Emiraten hebben vijf punten minder en Palestina is derde met vijf punten. De poulewinnaar en de vier beste nummers twee gaan door naar de volgende kwalificatieronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.