Mogelijke coëfficiëntenkraker voor AZ op weg naar Conference League

Reacties

Een loting heeft uitgewezen tegen welke club AZ mogelijk speelt op weg naar de groepsfase van de Conference League. De UEFA koppelde dinsdag in Nyon AZ aan Riga FC of Gil Vicente, maar de Alkmaarders moeten eerst de derde voorronde overleven.

Mogelijke coëfficiëntenkraker voor AZ op weg naar Conference League
© Pro Shots

AZ behoorde vanwege het relatief hoge coëfficiënt tot de geplaatste teams tijdens deze loting. Daardoor ontliep de club bijvoorbeeld West Ham United, Fenerbahçe en Villarreal. Na Dundee United wacht dus mogelijk Riga FC of Gil Vicente op de Alkmaarders in de play-offs. Paide Linnameeskond, Anderlecht, Wolfsberger AC, Gzira United, AIK, KF Shkëndija, Viborg FF of B36 Tórshavn waren de overige teams die AZ kon treffen.

De mogelijke koppeling met het Portugese Gil Vicente zorgt voor extra lading in de play-offs. Nederland en Portugal zijn immers concurrenten van elkaar op de coëfficiëntenlijst, de eventuele uitschakeling van een club kan cruciaal zijn in de belangrijke strijd om plek zes op de UEFA-lijst. Voordat het tussen een clash van AZ en Gil Vicente komt, moeten beide clubs zien af te rekenen met respectievelijk Dundee United en Riga FC.

De wedstrijden in de play-offronde staan voor 18 en 25 augustus op het programma, daarvoor wordt er gespeeld op 4 en 11 augustus. Bij eliminatie is er geen vangnet voor FC Twente of AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.