Mogelijke Chelsea-leegloop doet Tuchel weinig: 'Ik zal opnieuw verliefd worden'

Reacties

Thomas Tuchel ontkent dat hij vanwege een mogelijke leegloop bij Chelsea twijfels heeft gekregen over zijn eigen toekomst bij de club. De coach benadrukte woensdag dat hij nog op en top gemotiveerd is om het maximale uit zijn groep te halen: hoe die er na de transferzomer dan ook uit mag zien.

Mogelijke Chelsea-leegloop doet Tuchel weinig: 'Ik zal opnieuw verliefd worden'

Chelsea zit in de problemen, nu de Britse overheid de club sancties heeft opgelegd vanwege de banden van eigenaar Roman Abramovich met de Russische president Vladimir Poetin. De beoogde verkoop van Chelsea is on hold gezet en de Champions League-houder mag voorlopig onder meer geen aankopen doen en contracten verlengen. Dat lijkt grote gevolgen te gaan hebben voor de sportieve ambities van Chelsea, momenteel de nummer drie in de Premier League.

Tuchel bevestigde afgelopen weekend al dat Antonio Rüdiger de club zal gaan verlaten. De Duitser beschikt over een aflopend contract en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Real Madrid. Ook Andreas Christensen is op weg naar een transfervrij vertrek bij Chelsea. César Azpilicueta heeft eveneens een aflopend contract, al zit daar nog een optie voor een extra seizoen in. Het is onduidelijk of Chelsea deze optie nu mag lichten of niet.

Een leegloop dreigt en Engelse media schreven afgelopen weekend dat Tuchel daarom zou twijfelen over zijn toekomst op Stamford Bridge. Woensdag heeft de coach geprobeerd om de geruchten de wereld uit te helpen. Tuchel kreeg vragen over Rüdiger en liet weten het aanstaande vertrek van de verdediger te betreuren. 'Maar er zal ook leven zijn bij Chelsea na Toni', benadrukte de trainer.

Kan Chelsea wel zonder Rüdiger? 'Het is mijn werk om hiermee om te gaan', reageerde Tuchel. 'Hoe de situatie ook wordt opgelost en hoe actief we ook kunnen zijn op de transfermarkt: uiteindelijk zullen we ons best doen om alles uit de groep die we hebben te persen. Ik zal opnieuw verliefd worden op de selectie en proberen er het maximale uit te halen. Het was een plezier voor mij om iedere dag met Toni te werken, maar ik merk dat ik al teveel in het verleden praat. We hebben dit seizoen nog heel wat dingen om te bereiken. Vanaf de voorbereiding op het volgende seizoen gaan we verder zonder hem, of we dat nu leuk vinden of niet. Ik zal in ieder geval met heel mijn hart en al mijn kennis volledig betrokken zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.