Mogelijk start België het EK zonder De Bruyne én zonder Hazard

Reacties

Eden Hazard laat zich vrijdagavond voor het eerst zien op het trainingsveld in de voorbereiding op het EK. Het is nog onzeker of de aanvaller van Real Madrid op tijd hersteld is voor de Belgische EK-start.

Mogelijk start België het EK zonder De Bruyne én zonder Hazard
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Kroatië
Kroatië

Bondscoach Roberto Martínez is voorzichtig met Hazard, die zondag mogelijk wel minuten maakt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. Maar de Spaanse keuzeheer wil niet te veel vooruitlopen op een rentree van de blessuregevoelige aanvaller.

Het oefenduel met Kroatië is de laatste test voor de start van het EK, dat voor België op 12 juni begint met een duel met Rusland. Maar ook als Hazard zondag niet binnen de lijnen komt, dan houdt Martínez hoop hem te kunnen gebruiken in de eerste wedstrijd op het EK.

'Eden heeft genoeg ervaring om te weten wat hij kan in een wedstrijd', aldus de Spanjaard. 'Dat is niet onze zorg. Wat we vooral willen is dat hij sterk genoeg wordt om in zijn beste vorm te komen tijdens het toernooi. Het gaat niet om het eerste duel met Rusland. Het gaat om hoe we hem tijdens de groepsfase gebruiken om hem te laten groeien in het toernooi.'

Met de twijfels bestaat de kans dat België op het EK aan de aftrap komt zonder Hazard en Kevin De Bruyne. De laatste is nog herstellende van een neus- en oogkasblessure die hij overhield aan de Champions League-finale met Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.