Moeizaam Schalke blijft in spoor doeltreffend Bremen

Op de laatste speeldag wordt bepaald of Werder Bremen of Schalke 04 zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League. Voor HSV en Stuttgart staat Europees voetbal op de tocht. Hansa Rostock en MSV Duisburg zijn gedegradeerd.

Moeizaam Schalke blijft in spoor doeltreffend Bremen

Werder Bremen-Hannover 96 6-1Bremen had de drie punten na een klein half uur al binnen. Naldo (foto) was bepalend bij de twee doelpunten die de thuisclub al snel een 2-0 voorsprong bezorgden. Bij de 1-0 manoeuvreerde de Braziliaanse verdediger alleen voor het doel van keeper Robert Enke en legde hij af op Hugo Almeida, die de bal in het lege doel tikte. De 2-0 kopte Naldo zelf binnen na een vrije trap van Diego. In de slotfase liep Bremen verder weg met doelpunten van Tim Borowski, Ivan Klasnic, Markus Rosenberg en Aaron Hunt. Szabolcs Huszti scoorde nog tegen voor de ploeg van de gewisselde Arnold Bruggink.

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 1-0Schalke is met moeite in het spoor van Bremen gebleven. Die Königsblauen waren sterker dan Eintracht Frankfurt, maar hadden moeite met scoren. Pas na rust kreeg Schalke kansen. Mladen Krstajic was met een kopbal matchwinner. Voor een rechtstreeks startbewijs in de Champions League moet Schalke op de laatste speeldag twee punten goedmaken op Bremen. Als dat niet lukt rest een optreden in de voorronde van het belangrijkste Europese toernooi.

Energie Cottbus-Hamburger SV 2-0Voor Hamburger SV was het weer hetzelfde liedje als de laatste weken: de ploeg van coach Huub Stevens domineerde maar dwong nauwelijks kansen af. Energie Cottbus trof wel doel. Na balverlies van Bastian Reinhardt counterden de gasten en schoot Stiven Rivic Cottbus naar een onverdiende 0-1. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak: HSV viel aan, Cottbus scoorde. Dennis Sørensen ontsnapte na een vrije trap aan de buitenspelval en maakte er 0-2 van.

VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 4-0Voor de onttroonde kampioen Stuttgart wordt het nog heel moeilijk zich te plaatsen voor Europees voetbal. In Wolfsburg werd dik verloren. Beide ploegen hebben nu 51 punten uit 33 wedstrijden, net als HSV en Bayer Leverkusen. Na de 1-0 van Marcelinho, kwam Stuttgart met tien man te staan na een rode kaart voor Fernando Meira. Edin Dzeko, Ricardo Costa en Ashkan Dejagah drukten met hun goals het verschil verder uit in het voordeel van Wolfsburg.

Hansa Rostock-Bayer Leverkusen 1-2Leverkusen deed goede zaken door te winnen bij Hansa Rostock, dat door het verlies is gedegradeerd uit de Bundesliga. De gasten, nog verwikkelt in de strijd om UEFA Cup-voetbal, kregen twee strafschoppen. Simon Rolfes en Gonzalo Castro schoten raak vanaf elf meter. Invaller Addy-Waku Menga schonk Hansa nog hoop door er 1-2 van te maken, maar verder kwam de thuisclub niet.

MSV Duisburg-Bayern München 2-3Ook voor Duisburg is degradatie een feit. De ploeg van Michael Lamey verloor nipt van kampioen Bayern München, dat aantrad met Mark van Bommel in de basis. De gasten koesterden na twintig minuten spelen al een 0-3 voorsprong door doelpunten van Andreas Ottl en Lukas Podolski (2). Duisburg kwam nog terug tot 2-3. Mihai Tararache knalde van afstand raak en Markus Daun kreeg een doelpunt op zijn naam nadat Van Bommel de bal tegen hem aan had geschoten.

Bekijk hier al onze video's