Modric wekt Kroatië tot leven voor eerste Nations League-zege

Reacties

Kroatië heeft vrijdag voor het eerst in deze editie van de Nations League een overwinning geboekt. De formatie van bondscoach Zlatko Dalic won in en tegen Denemarken, mede dankzij de wissels die de keuzeheer in de rust doorvoerde.

Modric wekt Kroatië tot leven voor eerste Nations League-zege
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Kroatië
Kroatië

De Denen waren uitstekend begonnen aan de Nations League met zeges tegen Frankrijk (1-2) en Oostenrijk (1-2). De man die tegen Frankrijk de show stal, kreeg van Hjulmand tegen Kroatië een kans in de basis: Andreas Cornelius. Hij scoorde tegen de Fransen twee keer en kreeg in de eerste helft van het duel met de vicewereldkampioen de beste kans. Keeper Dominik Livakovic hield zijn schot uit het doel.

Dalic koos tegen de Denen voor veel wijzigingen in zijn basiself, maar kwam daar in de rust op terug. Kroatië kwam immers maar tot één schamel schot dat niet eens op doel was. Zalic bracht bij het begin van de tweede helft Luka Modric, Josip Stanisic en Mateo Kovacic in de ploeg voor Luka Ivanusec, Sime Crsaljko en Kristijan Jakic.

Met Modric als regisseur op het middenveld leek er een heel ander team op het veld te staan. Kroatië kreeg de controle over de wedstrijd en creëerde kansen, waarbij doelman Kasper Schmeichel twee keer redding moest brengen. De beloning volgde na 69 minuten alsnog. Modric nam een korte corner en bezorgde de bal bij Marcelo Brozovic. Zijn voorzet werd door Andrej Kramaric verlengd, waarna Mario Pasalic van dichtbij raak schoot: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Denemarken had tot de 0-1 weinig in te brengen in de tweede helft, maar kwamen na de goal wel enigszins terug in de wedstrijd. Invaller Martin Braithwaite kreeg twee goede kansen en Jonas Wind scoorde zelfs. Hij bleek echter buitenspel te staan, waardoor er al snel een streep ging door die treffer.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Denemarken
6
4
0
2
9-5
+4
12
3
Frankrijk
6
1
2
3
5-7
-2
5
4
Oostenrijk
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.