Frankrijk incasseert flinke tik en heeft zorgen om Mbappé, vliegende start Rangnick

Frankrijk heeft vrijdag een verrassende nederlaag geleden tegen Denemarken. Karim Benzema zette Les Bleus, zes dagen na zijn eindzege in de Champions League, op schitterende wijze op voorsprong, maar kon een nederlaag dus niet voorkomen. Ralf Rangnick debuteerde bij Oostenrijk met een klinkende zege op Kroatië.

Frankrijk
Frankrijk
1 - 2
Denemarken
Denemarken

Frankrijk en Denemarken maakten er in de eerste helft bepaald geen spektakel van in Stade de France. Beide partijen kregen één serieuze mogelijkheid: Joakim Maehle schoot na voorbereidend werk van Kasper Dolberg in het zijnet en Benzema's schot werd na een fantastische demarrage geblokt. Een grote tegenvaller vormde het uitvallen van Kylian Mbappé; de aanvaller kampte met knieklachten en werd in de rust vervangen door Christopher Nkunku.

In de tweede helft maakte Benzema binnen zes minuten het verschil. Na een fraaie dribbel kreeg hij de bal terug van Nkunku, om vervolgens raak te schuiven: 1-0. Halverwege de tweede helft volleerde Andreas Cornelius de gelijkmaker tegen de touwen en in de slotfase knalde hij op schitterende wijze de 1-2 achter Hugo Lloris. Frankrijk, dat over drie dagen in Split tegen Kroatië speelt, leed zodoende voor het eerst in tien wedstrijden een nederlaag.

Kroatië
Kroatië
0 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Rangnick maakte vrijdag zijn debuut als bondscoach van Oostenrijk. De keuzeheer gaf David Alaba rust en had een basisplaats in petto voor onder anderen Gernot Trauner, Maximilian Wöber en Marcel Sabitzer. Marko Arnautovic zette Oostenrijk een paar minuten voor rust met een overtuigend schot op voorsprong en na de pauze verdubbelde Michael Gregoritsch, na een uitstekende actie van Wöber, de score. Later maakte Sabitzer er met een verdekt schot 0-3 van. Rangnick is de eerste bondscoach van Oostenrijk sinds Hans Krankl in 2002 die bij zijn debuut 'de nul' heeft weten te houden.

Letland
Letland
3 - 0
Andorra
Andorra

Roberts Uldrikis gaf zijn visitekaartje af in de wedstrijd tegen Andorra. De aanvaller van SC Cambuur, die dit seizoen zeven keer scoorde in de Eredivisie, opende met een kopbal uit een vrije trap de score en scoorde een kwartier voor tijd opnieuw na een vrije trap. Andorra probeerde daarbij iedereen buitenspel te zetten, maar faalde hopeloos in de uitvoering. Janis Ikaunieks maakte er vanaf elf meter 3-0 van.

Wit-Rusland
Wit-Rusland
0 - 1
Slowakije
Slowakije

Tomas Suslov kroonde zich tegen Belarus tot de matchwinner voor Slowakije. De aanvallende middenvelder van FC Groningen kwam na 59 minuten in het veld en brak twee minuten later de ban. Hij slingerde de bal voor het doel en zag hoe die voorzet doelman Pavel Pavlyuchenko volledig verraste. Het was pas de eerste interlandtreffer voor Suslov, die dit seizoen in de Eredivisie één keer scoorde. Robert Bozenik viel ook nog in bij de Slowaken.