Onverwachte held helpt Denemarken alleen aan kop in Nations League

Reacties

Denemarken heeft maandag ook de tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen. De formatie van bondscoach Kasper Hjulmand ontdeed zich van Oostenrijk. Verdediger Jens Stryger Larsen kroonde zich onverwacht tot matchwinner.

Onverwachte held helpt Denemarken alleen aan kop in Nations League
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 2
Denemarken
Denemarken

De wedstrijd tussen Oostenrijk en Denemarken begon pas om 22.15 uur, anderhalf uur later dan gepland. Dat had alles te maken met een stroomstoring in Wenen, waardoor ook het Ernst Happelstadion zonder stroom kwam te zitten. Pas een uur na de oorspronkelijke aftraptijd kon er aan de warming-up begonnen worden.

Zo troffen de landen die vrijdag verrasten in de eerste speelronde elkaar met vertraging. Oostenrijk was eerder met 0-3 te sterk voor Kroatië, terwijl de Denen wereldkampioen Frankrijk velden dankzij twee goals van Andreas Cornelius (1-2). De spits van Trabzonspor begon in Wenen 'gewoon' weer op de bank. Yussuf Poulsen kreeg tegen Oostenrijk de voorkeur. Kasper Dolberg ontbrak vanwege een blessure. Bij Oostenrijk werd Feyenoorder Gernot Trauner naar de bank verwezen.

Hoewel de man die vrijdag twee keer scoorde tegen Frankrijk op de bank zat, opende Denemarken wel de score in Wenen. In een eerste helft die weinig grote kansen bevatte was het Pierre-Emile Højbjerg die de 0-1 maakte. Rasmus Kristensen, in het verleden actief voor Ajax, gaf een voorzet die werd getoucheerd door Poulsen en zo voor de voeten viel van de middenvelder van Tottenham Hotspur.

Wissels
Bondscoach Ralf Rangnick besloot om in de rust in te grijpen. Ondanks de lichte blessure die hij tegen Kroatië opliep, viel Marko Arnautovic bij het begin van de tweede helft in. Voor de aanvaller betekende het zijn honderdste interland voor Oostenrijk, waar ook Marcel Sabitzer en Michael Gregoritsch in de ploeg kwamen.

Na de wissels viel halverwege de tweede helft de 1-1, maar dat had meer te maken met geklungel bij de Denen. Joachim Andersen speelde zijn keeper, Kasper Schmeichel, op korte afstand aan en de doelman wilde direct doorpassen. Gregoritsch zat er echter tussen en via Arnautovic kwam de bal terecht bij Xaver Schlager, die raak schoot.

Paal
Het antwoord van de Denen volgde bijna direct toen Christian Eriksen van afstand de paal raakte. Ook Oostenrijk stuitte even later op het aluminium via Arnautovic. De aanvaller ging op het doel van de Denen af, was Schmeichel en Andersen te slim af, maar schoot vervolgens tegen de paal. Uit de rebound zag Sabitzer zijn poging over het doel vliegen.

Dat Oostenrijk niet scoorde kwam het thuisland duur te staan, want Denemarken sloeg in de slotfase nog toe. Stryger Larsen kreeg de ruimte aan de linkerkant. De 31-jarige verdediger kapte richting het zestienmetergebied en krulde de bal op prachtige wijze in de verre hoek: 1-2. Het was pas zijn derde goal in 48 interlands voor Denemarken, maar wel een zeer belangrijke.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Denemarken
6
4
0
2
9-5
+4
12
3
Frankrijk
6
1
2
3
5-7
-2
5
4
Oostenrijk
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.