'MLS-clubs vechten om handtekening voormalig Liverpool-cultheld'

Reacties

Divock Origi heeft de mogelijkheid om zijn carrière in de Major League Soccer (MLS) voort te zetten. De 28-jarige spits, door AC Milan uitgeleend aan Nottingham Forest, heeft de belangstelling gewekt van verschillende clubs in de Verenigde Staten.

'MLS-clubs vechten om handtekening voormalig Liverpool-cultheld'
© Pro Shots

Dat melden diverse internationale bronnen donderdagmiddag. Origi spendeert dit seizoen dus in de Premier League, maar Forest heeft nog maar heel weinig plezier gehad van zijn aanwinst. In negen competitiewedstrijden kwam hij tot een schamel aantal van 177 minuten. De Engelsen zouden ernaar neigen om Origi terug naar Italië te sturen, maar daar zitten ze ook niet op de Belg te wachten. Amerika zou in dat geval de oplossing zijn.

Verschillende deelnemers aan de MLS worden in verband gebracht met Origi om hun selectie voor het nieuwe seizoen in Amerika begint nog wat te versterken. Los Angeles FC, FC Dallas en Cincinnati zouden bijvoorbeeld graag met de aanvaller in zee gaan. Zo zou er een einde kunnen komen aan Origi's Europese jaren.

De in Oostende geboren aanvaller debuteerde bij Lille en diende verder Liverpool, VfL Wolfsburg en dus AC Milan en Nottingham Forest. Op Anfield groeide hij uit tot een cultheld door het maken van belangrijke doelpunten. Buurman Everton was zijn lievelingsslachtoffer, maar hij schoot zich op 7 mei 2019 de legende in door een snel genomen corner van Trent Alexander-Arnold te promoveren tot het doelpunt waarmee Liverpool de Champions League-finale bereikte. In die finale, een 2-0 zege op Tottenham Hotspur, scoorde Origi overigens nogmaals.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer D. Origi
Meer over D. Origi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.