Origi zet voet aan de grond in Milaan en moet Martínez overtuigen

Reacties

De transfer van Divock Origi naar AC Milan bevindt zich in de afrondende fase. De 27-jarige aanvaller wordt al wekenlang met de club in verband gebracht, maar heeft maandag daadwerkelijk voet aan de grond gezet in Milaan.

Origi zet voet aan de grond in Milaan en moet Martínez overtuigen
© Pro Shots

Als Origi de medische keuring met succes doorloopt, tekent hij een meerjarig contract. De Belg speelde sinds 2014 voor Liverpool en beschikte over een aflopend contract. In totaal kwam hij 107 keer in actie in de Premier League en scoorde hij 22 keer voor Liverpool. Vorig seizoen speelde Origi slechts zeven competitieduels, waarvan twee als basisspeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel hij dus geen onbetwiste basisspeler was, werd een van de doelpunten van Origi zondag door supporters wel uitgeroepen tot belangrijkste doelpunt ooit van de club. Origi maakte in de halve finale van het Champions League-seizoen 2018/19 de beslissende 4-0 tegen Barcelona na een eerdere 3-0 nederlaag. In de finale tegen Tottenham Hotspur bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Origi zal hopen zijn carrière een nieuwe impuls te kunnen geven in Milaan. Vorige maand werd hij door bondscoach Roberto Martínez niet opgenomen in de selectie van België, nadat hij in de interlandreeks die eraan voorafging wel werd geselecteerd. Met het oog op het WK is het belangrijk dat de 32-voudig international veel in actie komt. Hij stond ook in de belangstelling van Villarreal, maar kiest dus voor Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.