Origi vertelt welke Nederlander hem inspireerde naar Milan te komen

Reacties

Na acht jaar heeft Divock Origi de deur bij Liverpool definitief achter zich dichtgetrokken. De Belg vertelt op zijn eerste persconferentie in Italië waarom hij voor AC Milan heeft gekozen.

Origi vertelt welke Nederlander hem inspireerde naar Milan te komen
© Pro Shots

'Ik heb aan het einde van het seizoen gesproken met Milan, maar ik concentreerde me op het seizoenslot met Liverpool', vertelt Origi. 'Daarna realiseerde ik me pas hoe speciaal de reis van deze club is en hoe er geschiedenis wordt geschreven. Daar wil ik de komende jaren ook een rol in spelen.'

Origi kent zijn illustere voorgangers in Milaan. Op de persconferentie werd hem gevraagd wie hem geïnspireerd hebben. 'Er zijn veel spelers uit de historie van Milan die ik bewonder, dus het is niet makkelijk om te kiezen. Ik denk bijvoorbeeld aan Marco van Basten. Maar ook aan Andriy Shevchenko en Filippo Inzaghi, die allemaal deel hebben uitgemaakt van deze schitterende club', reageerde de 27-jarige Belg.

'Ik houd er niet van om mezelf te vergelijken met anderen, want we hebben allemaal ons eigen verhaal en onze eigen weg. Ik geloof dat het mogelijk is om inspiratie te halen uit iedere speler, op elke positie, of zelfs buiten de voetbalwereld. Mijn doel is gewoon om te blijven groeien als speler.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.