Mkhitaryan evenaart Ronaldo tijdens aantrekkelijke Serie A-clash

De Serie A-kraker tussen AS Roma en Internazionale is zondag geëindigd in een gelijkspel. De bezoekers sloegen in de slotfase toe in een wedstrijd waarin Henrikh Mkhitaryan opnieuw opviel.

AS Roma
AS Roma
2 - 2
Internazionale

Vlak voor de jaarwisseling werd Mkhitaryan voor de tiende keer uitgeroepen tot Armeens Voetballer van het Jaar. Gezien het gebrek aan concurrentie kwam dat niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel, maar de trofee mocht ook zeker worden gezien als een beloning voor Mkhitaryans wederopstanding. De bijna 32-jarige spelmaker kon in de Premier League nooit gedurende langere tijd indruk maken bij Manchester United en Arsenal, maar is dit seizoen bij AS Roma bezig aan zijn tweede jeugd, zoals wel meer spelers op wat latere leeftijd opbloeien in de Serie A.

Tegen Internazionale stond Mkhitaryan weer aan de basis van menig aanvalsopzet. Het was ook de Armeen die in de zeventiende minuut de bal klaarlegde voor Lorenzo Pellegrini, waarna de middenvelder met een laag schot doelman Samir Handanovic passeerde. Mkhitaryan is nu met Harry Kane de enige speler in een van de grote vijf competities (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A en Ligue 1) die dit seizoen minimaal acht keer scoorde én tenminste acht keer als aangever fungeerde. In dit Serie A-seizoen is verder alleen Cristiano Ronaldo zestien keer direct betrokken geweest bij een doelpunt.

Nadat onder anderen Lautaro Martínez en Romelu Lukaku aardige mogelijkheden hadden gemist, trok Internazionale elf minuten na rust de stand gelijk dankzij een steenharde kopbal van Milan Skriniar. De equipe van Antonio Conte had de smaak te pakken en kwam vrij snel daarna ook op voorsprong. Achraf Hakimi, die weer voortdurend 'onderweg' was, trok naar binnen, waarna hij de bal met links in het dak van het doel ramde. De ex-speler van Real Madrid en Borussia Dortmund staat dit seizoen al op zes competitiegoals.

Met de moed der wanhoop trok AS Roma vervolgens ten aanval, en met succes. Vier minuten voor tijd maakte Gianluca Mancini er met een kopbal 2-2 van. Daardoor lijdt Internazionale alweer voor de tweede keer in 2021 puntenverlies, na de eerdere nederlaag tegen Sampdoria. Koploper AC Milan zal het met genoegen aanschouwen. Zowel Rick Karsdorp (AS Roma) als Stefan de Vrij (Internazionale) maakte zondag overigens de negentig minuten vol.

Bekijk de zeer fraaie 1-2 van Hakimi: