Missers Necid kosten Pardew tweede zege bij ADO Den Haag

Reacties

ADO Den Haag en Vitesse hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Met name voor de thuisploeg had er meer in gezeten.

Missers Necid kosten Pardew tweede zege bij ADO Den Haag
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 0
Vitesse
Vitesse

ADO begroette in januari liefst acht nieuwe spelers, waarvan er zaterdag drie in de basis stonden: Laurens De Bock, Sam Stubbs en Tudor Baluta. De ploeg van trainer Alan Pardew had wel wat recht te zetten na de kansloze 4-0 nederlaag bij FC Utrecht vorige week, maar het waren de bezoekers die na een half uur dicht bij de openingstreffer waren: Riechedly Bazoer haalde uit van randje zestien, maar zag zijn schot uiteenspatten op de paal.

Het was een schamel hoogtepunt in een belabberde eerste helft. Ook Vitesse-doelman Remko Pasveer deelde in de malaise. Hij treuzelfde veel te lang met een uittrap, waardoor Tomas Necid de bal in het lege doel kon schieten, maar Pasveer kon zijn fout ternauwernood herstellen. Een klein kwartier na rust kreeg Necid dé kans op de 1-0. Hij mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar zijn inzet door het midden werd gekeerd door Pasveer. Hetzelfde gold voor de rebound.

De 36-jarige doelman hield zijn ploeg zo op de been. Vitesse speelde namelijk geen beste wedstrijd; de ploeg van Sturing kwam in het Cars Jeans Stadion tot één schot op doel. Door het gelijkspel verzuimen de Arnhemmers op gelijke hoogte met Feyenoord en Willem II te komen. Vitesse blijft de nummer zes van de Eredivisie. ADO schiet met een punt ook weinig op: de mannen van Pardew staat nog steeds zeventiende.

ADO Den Haag Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.