Misser Weghorst deert Burnley niet: Everton moet serieus gaan vrezen

Burnley heeft donderdag een belangrijke slag geslagen in de strijd om lijfsbehoud. Ondanks een misser van Wout Weghorst wonnen The Clarets in eigen huis met 2-0 van Southampton.

Burnley
Burnley
2 - 0
Southampton
Southampton

Weghorst toonde zaterdag nog zijn waarde voor Burnley door op bezoek bij West Ham United een belangrijk doelpunt voor zijn rekening te nemen. De Nederlander begon tegen Southampton opnieuw in de basis. Op Turf Moor vestigde Connor Roberts na ruim tien minuten de aandacht op zich door op heerlijke wijze de openingstreffer binnen te krullen (1-0).

Weghorst kreeg daarna een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De Oranje-international torende in het vijfmetergebied hoog boven iedereen uit, maar zag de bal tot zijn teleurstelling op de paal belanden. Op slag van rust zorgde Nathan Collins alsnog voor tweede treffer van Burnley. De verdediger kopte raak uit een hoekschop van Josh Brownhill (2-0).

De zege kwam voor Burnley na rust niet meer in gevaar. Southampton ontsnapte zelfs aan een derde doelpunt, omdat de VAR een streep zette door de 3-0 van Jack Cork. De middenvelder scoorde vanuit buitenspelpositie. Weghorst zou de negentig minuten overigens niet volmaken. De aanvaller werd in de 78ste minuut gewisseld.

Door de overwinning nadert Burnley het Everton van Donny van de Beek tot op een punt. The Toffees hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

De 1-0 van Connor Roberts

De 2-0 van Nathan Collins