'Misschien wilde Van Dijk wel te veel doen'

Reacties

Virgil van Dijk (26) kan niet in zijn eentje de defensieve problemen van Liverpool oplossen. Dat heeft de pijnlijke verliespartij van maandag volgens analyticus en clubicoon Jamie Carragher duidelijk gemaakt.

'Misschien wilde Van Dijk wel te veel doen'

Liverpool was acht dagen terug de eerste club die dit seizoen Manchester City versloeg. In een voetbalshow wervelde de ploeg van manager Jürgen Klopp naar een 4-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-3. Hoe anders was het maandag. Van Dijk, die zijn competitiedebuut maakte voor Liverpool, verloor met zijn ploeg op bezoek bij hekkensluiter Swansea City: 1-0.

De verdediger vertolkte bij het doelpunt van Alfie Mawson een ongelukkige hoofdrol. Hij wilde de bal bij een corner wegkoppen, maar bleek met zijn actie onbedoeld de aanleiding voor de treffer. Via Federico Fernández kwam de bal bij Mawson terecht. Zo was er ook voor Van Dijk sprake van een wereld van verschil, aangezien hij ruim twee weken terug een droomdebuut beleefde door in de strijd om de FA Cup de winnende goal tegen Everton binnen te koppen.

Liverpool heeft juist zoveel geld (84 miljoen euro) op tafel gelegd voor de Oranje-international om defensief stabieler te worden. 'Maar hij kan niet zo in zijn eentje dat probleem wegnemen, dat is absolute onzin', stelde Carragher bij Sky Sports. 'Hij is niet zó goed dat hij die situatie nu al alleen kan oplossen', vervolgde de voormalige verdediger van The Reds. 'Als wij vroeger tegen kopsterke jongens als Tony Adams of Jaap Stam speelden, hielden we de bal bij standaardsituaties ook juist bij hen weg. Dat Van Dijk bij Liverpool nu al die ballen weg gaat koppen, dat gaat simpelweg niet gebeuren.'

Volgens Carragher viel Van Dijk ook wel iets te verwijten bij de Swansea-goal. 'Dat deed hij zeker niet goed. Eigenlijk was hij niet in de positie om te koppen. Misschien wilde hij wel te veel doen. Hij kopte de bal zo raar weg omdat hij er eigenlijk niet goed bij kon.'

Door de nederlaag in Wales verzuimde Liverpool naast nummer drie Chelsea te komen op de ranglijst van de Premier League.

Onlangs ging Carragher na een interview nog op de foto met Van Dijk en verwonderde hij zich over boomlange verdediger. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.