Mislukt huwelijk tussen Man Utd en grootverdiener Alexis nadert zijn einde

Reacties

Het ziet ernaar uit dat Manchester United grootverdiener Alexis Sánchez spoedig van de loonlijst kan schrappen. Verschillende gerenommeerde Italiaanse media hebben begrepen dat Internazionale en United het eens zijn geworden over een definitieve transfer van de Chileen, die flink inlevert.

Mislukt huwelijk tussen Man Utd en grootverdiener Alexis nadert zijn einde
© Pro Shots

De inmiddels 31-jarige Alexis had begin 2018 de clubs voor het uitkiezen, als sterspeler van Arsenal met een aflopend contract. De aanvaller koos voor United en kreeg daar een ongelooflijk salaris voor terug. In de tabloids werd gesproken over een bedrag van ruim 550.000 euro per week. La Gazzetta dello Sport heeft echter begrepen dat dit wat overdreven is en meent dat Alexis bij United zo'n vijftien miljoen euro per jaar opstrijkt.

Voor deze enorme gage heeft United niet veel teruggekregen. Alexis wist zijn draai maar niet te vinden bij de Engelse recordkampioen en kwam in anderhalf jaar tijd niet verder dan vijf goals uit 45 wedstrijden. De aanvaller liet zich aan het begin van dit seizoen verhuren aan Internazionale en heeft in Italië het voetbalgeluk teruggevonden. Nu is een definitieve transfer aanstaande.

© Pro Shots

Volgens Corriere della Sera zijn Inter en United het eens geworden over een transfersom van vijftien miljoen euro. Dit is hetzelfde bedrag als dat Alexis per jaar zou verdienen in Engeland. Bij Inter liggen de salarissen een stuk minder hoog en om een transfer mogelijk te maken heeft Alexis er volgens La Gazzetta dello Sport mee ingestemd om zijn United-jaarsalaris te verdelen over drie seizoenen bij Inter. Hij gaat volgens de berichtgeving dus tot medio 2023 tekenen, voor vijf miljoen per jaar.

Inter, dat in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Serie A, neemt het woensdag in de achtste finales van de Europa League op tegen het Spaanse Getafe. Alexis is in de Europa League-selectie opgenomen. Volgens de Italiaanse kranten zal Inter na de ontmoeting met Getafe melding maken van de transfer van de 132-voudig Chileens international.

Internazionale
Internazionale
2 - 0
Getafe
Getafe
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Sánchez
Meer over A. Sánchez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.