Mislintat stelt Ajax-fans gerust over aanwinsten: 'Wacht maar af’'

Reacties

Ajax is uitgewinkeld op de transfermarkt. Onder verantwoordelijkheid van Sven Mislintat werd er meer dan honderd miljoen euro uitgegeven om de Amsterdamse selectie te versterken. De technisch directeur van de Amsterdammers denkt dat hij zich goed van zijn taak gekweten heeft.

Mislintat stelt Ajax-fans gerust over aanwinsten: 'Wacht maar af’'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

'De meeste spelers zijn al geïntegreerd, hebben al wedstrijden gespeeld. Alleen de laatste aanwinsten moeten nog wennen. We hebben nog steeds werk te doen, maar we hebben twee wedstrijden gespeeld die ik goed vond', aldus Mislintat bij Ziggo Sport. De Duitser kon niet ontkennen dat de uitgaven hoog zijn, maar wierp tegen dat er ook veel inkomsten bijgeschreven werden. Ook kritiek dat de jeugdopleiding over het hoofd wordt gezien, wimpelde Mislintat af.

'Ajax moet ook verkopen. We hebben nu verkocht voor 160, 170 miljoen euro. De balans tussen aankopen en onze jeugdspelers, we begonnen de eerste wedstrijd met zeven van hen in de ploeg, moet in orde zijn. En ik denk dat die balans in orde is, we zijn daarin denk ik nog steeds de leidende club in Nederland', sprak de td, die daarna inging op het meest gehoorde kritiekpunt: veel spelers komen van een significant lager niveau dan dat waarop Ajax acteert. Wordt dat geen probleem?

'Wacht maar af. Ik beoordeel spelers niet op de competitie waarin ze uitkomen, maar op hun kwaliteit. Je moet dapper zijn in je beoordeling, dan zijn er overal talenten te zien. Ik heb het met Japanse spelers gezien, ik heb vertrouwen in de aanwinsten. Kijk maar naar Jakov Medic, die zich meteen al getoond heeft. Ik ben daar ontspannen in, ik heb al zoveel spelers gekocht van ‘lagere niveaus’ die goed hebben gepresteerd.'

Steijn
Trainer Maurice Steijn weet dat het nu aan hem is. 'Wij zijn klaar nu. We hebben de posities ingevuld die leeggevallen zijn. Nu is het aan mij om te zorgen dat de puzzel helemaal in elkaar valt. Mijn assistenten en ik zijn nieuw, er zijn elf nieuwe nationaliteiten, maar de kern is gebleven. Ik heb mijn voorkeuren aangegeven, niet alles is gelukt. Het is wat het is, nu moeten we er het beste van maken. Er is kwaliteit en leiderschap weg, de tijd zal leren hoe lang het duurt voordat we de puzzel gelegd hebben', aldus de Haagse coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.