Mishandelde Turkse scheidsrechter krijgt groen licht en verlaat ziekenhuis

Reacties

De Turkse scheidsrechter Halil Umut Meler heeft het ziekenhuis verlaten en keert weer huiswaarts. Meler werd maandag na afloop van het Süper Lig-duel tussen Ankaragücü en Rizespor geslagen en geschopt.

Mishandelde Turkse scheidsrechter krijgt groen licht en verlaat ziekenhuis
© Pro Shots
Ankaragücü
Ankaragücü
1 - 1
Rizespor
Rizespor

Volgens persbureau Reuters mocht Meler woensdag het ziekenhuis in Ankara verlaten. De arbiter werd daar in de afgelopen 36 uur nader onderzocht vanwege een bloeding bij zijn linkeroog en nekklachten. Een arts van het ziekenhuis verklaarde dat de bloeding nagenoeg gestopt is. Meler heeft nog wel een opgezwollen, blauw oog.

Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca, die een vuistslag uitdeelde aan Meler, werd dinsdag gearresteerd. De scheidsrechter heeft aangegeven dat Koca hem ook met de dood heeft bedreigd. Vanwege de aanval op Meler, waarvoor naast Koca nog meer verdachten zijn aangehouden, is de Süper Lig voorlopig stilgelegd.

De gearresteerde Koca heeft inmiddels zijn taken als voorzitter van Ankaragücü neergelegd. De Turkse voetbalbond TFF noemde de aanval op arbiter Meler eerder 'een inhumane en verachtelijke aanval door zelfbewuste criminelen.'

Reactie Collina
Pierluigi Collina, voormalig topscheidsrechter en nu voorzitter van de scheidsrechterscommissie bij de FIFA, sprak woensdag via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond zijn afschuw uit over de aanval op Meler. 'De beelden van hoe Halil daar op de grond lag en werd geslagen en geschopt waren vreselijk om te zien', aldus Collina.

'Wereldwijd worden duizenden scheidsrechters fysiek en verbaal aangevallen, ook vaak aan het begin van hun carrière. Het is aan iedereen in de voetbalwereld om deze vorm van kanker in onze sport te bestrijden om the beautiful game niet verloren te laten gaan', zei de Italiaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.