Mishandelde scheidsrechter komt met update over zijn toestand

Reacties

Halil Umut Meler, de Turkse scheidsrechter die maandagavond slachtoffer werd van een vreselijke aanval door de voorzitter en andere bestuursleden van Ankaragücü, maakt het relatief goed. Dat heeft de arbiter dinsdag verteld.

Mishandelde scheidsrechter komt met update over zijn toestand
© Pro Shots

Vanuit het ziekenhuis gaf Meler eerst zijn lezing van hetgeen er gebeurde na afloop van het door hem geleide Süper Lig-treffen tussen Ankaragücü en Rizespor. 'Faruk Koca (de voorzitter, red.) sloeg me recht onder het linkeroog, ik viel op de grond en kreeg nog veel trappen in het gezicht en andere delen van mijn lichaam. Koca heeft me ook specifiek gezegd dat hij me ging vermoorden.'

Zo ver kwam het gelukkig niet: Meler laat weten dat de schade die hij aan de mishandeling overhield bestaat uit een blauw oog en nekklachten. Het schandalige incident maakt uiteraard veel los: de daders zijn inmiddels opgepakt. De president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, overigens partijgenoot van de voorzitter, heeft gereageerd dat de beelden 'ons ernstig verdrietig maken'.

De Turkse voetbalbond heeft al het voetbal tot nader order uitgesteld als gevolg van de aanval. De TFF veroordeelt het incident tijdens het competitieduel tussen Ankaragücü en Rizespor in de sterkste bewoordingen en spreekt van 'een inhumane en verachtelijke aanval door zelfbewuste criminelen.' De aanval op Meler is in de ogen van de bond ook een aanval op het hele Turkse voetbal.

Voorzitter Koca heeft inmiddels zijn conclusies getrokken: hij heeft zijn taken als preses van Ankaragücü neergelegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ankaragücü
Meer over Ankaragücü
Meer Rizespor
Meer over Rizespor
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.