Miljoenenaanwinst maakt eerste minuten bij knappe oefenzege AZ

AZ heeft donderdagmiddag een oefenzege geboekt op Valencia (1-3). Jesper Karlsson was met twee doelpunten de grote man aan Alkmaarse zijde. Bij Valencia speelde Justin Kluivert vanaf het begin mee, Djordje Mihailovic maakte zijn eerste minuten in het shirt van AZ.

© Valencia TV

AZ bereikte afgelopen zomer al een akkoord met CF Montreal over de transfer van Mihailovic, de aankoop van circa zes miljoen euro maakte het seizoen af in de Major League Soccer. Aan het begin van deze maand trainde de middenvelder voor het eerst mee met de selectie en donderdag volgden de eerste minuten op het veld. VI was daarbij.

Mihailovic speelde een helft mee, waarin hij niet kon bijdragen aan een doelpunt. Karlsson opende in de twaalfde minuut de score op aangeven van Jens Odgaard, vlak voor rust maakte Valencia via Ilaix Moriba gelijk. In de tweede helft, toen spelers als Dani de Wit, Milos Kerkz en Riechedly Bazoer hun opwachting maakten, liep AZ weg bij Valencia. Karlsson maakte zijn tweede van de middag, tussendoor scoorde Odgaard.

Voor AZ zit de voorbereiding er nog niet op, er wordt onder andere nog gespeeld tegen Atalanta Bergamo. Op 7 januari is Vitesse de tegenstander bij de hervatting van de Eredivisie.