Miljoenenaankoop Bakayoko blijft lid van huurlingenleger Chelsea

Reacties

Tiemoué Bakayoko keert terug bij AS Monaco. Chelsea verhuurt de Franse middenvelder dit seizoen aan zijn oude club, die twee jaar geleden nog veertig miljoen euro voor hem ontving van de Londenaren.

Miljoenenaankoop Bakayoko blijft lid van huurlingenleger Chelsea

Chelsea telde dat bedrag neer voor Bakayoko na het sensationele optreden van Monaco in het Champions League-seizoen 2016/17, waarin het de halve finale haalde. De beresterke controleur vormde in dat elftal het centrale blok op het middenveld met Fabinho. Waar de Braziliaan inmiddels een vaste waarde is bij Liverpool, maakte zijn oude ploeggenoot de hoge verwachtingen op Stamford Bridge nooit waar.

In zijn eerste seizoen onder trainer Antonio Conte kwam Bakayoko aanvankelijk nog veel aan spelen toe, maar na de winterstop raakte de enkelvoudig international zijn basisplaats kwijt. Nadat Conte begin vorig seizoen moest plaatsmaken voor Maurizio Sarri, was de rol van de miljoenenaankoop helemaal uitgespeeld. Chelsea verhuurde hem daarop aan Milan, waar hij eind vorig seizoen in aanvaring kwam met Gennaro Gattuso.

Bakayoko was met 42 officiële wedstrijden wel gewoon een vaste waarde bij Milan en keerde deze zomer terug met het idee weer voor zijn kans bij Chelsea te gaan. Onder manager Frank Lampard zat de 25-jarige middenvelder echter geen enkele keer bij de wedstrijdselectie, waardoor hij na David Luiz en Davide Zappacosta de volgende ervaren kracht is die mag vertrekken bij de Champions League-tegenstander van Ajax.

Dat mag best opmerkelijk heten, aangezien Chelsea een transferverbod heeft. Lampard toonde echter al er geen probleem mee te hebben een beroep te doen op de jeugdspelers die tot voor kort tot het huurlingenleger hoorden. Op de positie van Bakayoko zijn er met Jorginho en N'Golo Kanté bovendien twee spelers die hoger in de pikorde staan. En dus huurt Monaco hem met een optie tot koop van dertig miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer T. Bakayoko
Meer over T. Bakayoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.