Bakayoko ontkent kritiek woedende Gattuso en gaat vol in de tegenaanval

Reacties

AC Milan-middenvelder Tiemoué Bakayoko ontkent dat hij maandagavond weigerde in te vallen in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Bologna. De Franse middenvelder komt met een statement nadat de woedende Gennaro Gattuso al zijn beklag deed via de media.

Bakayoko ontkent kritiek woedende Gattuso en gaat vol in de tegenaanval
AC Milan
AC Milan
2 - 1
Bologna
Bologna

Bakayoko begon tegen Bologna op de reservebank, omdat hij volgende diverse media midweeks te laat was voor een training. Toen Lucas Biglia een blessure opliep, moest Bakayoko alsnog invallen. In de ogen van Gattuso deed de Fransman echter te lang over het uittrekken van zijn trainingspak, waarop een discussie ontstond. Uiteindelijk besloot de woedende Gattuso, die flink werd uitgescholden door de van Chelsea gehuurde Bakayoko, voor José Mauri te kiezen als vervanger van Biglia.

'We dragen een prestigieus shirt, ik moet duidelijk en eerlijk zijn. Ik was al zeven of acht minuten aan het wachten en hij had toen nog niet eens zijn scheenbeschermers aangedaan', zei Gattuso al. 'Spelers kunnen alles tegen me zeggen, maar ze moeten wel respect tonen voor hun ploeggenoten en de sfeer in de kleedkamer. Iedereen mag me beledigen langs de zijlijn, maar dan zullen we onder vier ogen afspreken in de kleedkamer en zien wat er gebeurt.'

Volgens Bakayoko heeft hij zijn trainer echter helemaal niet beledigd. En als dat al zo zou zijn, dan zou Gattuso beledigd zijn met zijn eigen woorden, zo laat de middenvelder weten in een uitgebreid statement op Twitter. 'De coach sprak tegen me met onverwachte woorden en ik herhaalde slechts zijn eigen woorden. Ik accepteer niet dat ik word weggezet als een speler die weigert in te vallen en de club en zijn teamgenoten niet respecteert.'

Over het getreuzel bij het klaarmaken voor zijn invalbeurt, zegt Bakayoko: 'Ik heb mezelf meteen klaargemaakt en ben gaan warmlopen voor twee tot drie minuten maximaal. Toen ben ik gevraagd terug te keren naar de bank. Toen ik weer op de bank zat, sprak de coach tegen me en herhaalde ik zijn eigen woorden. Niets meer, niets minder', aldus de Fransman, die volgens technisch directeur Leonardo op interne maatregelen kan rekenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.