Ruzie tussen Gattuso en Bakayoko overschaduwt zege Milan

Reacties

De moeizame overwinning van AC Milan op Bologna werd overschaduwd door een ruzie op de Milanese bank. Trainer Gennaro Gattuso kreeg het aan de stok met Tiemoué Bakayoko.

Ruzie tussen Gattuso en Bakayoko overschaduwt zege Milan
AC Milan
AC Milan
2 - 1
Bologna
Bologna

Bakayoko begon tegen Bologna om disciplinaire redenen op de reservebank. De middenvelder kwam volgens diverse Italiaanse media te laat opdagen voor een training en werd daarvoor gestraft door Gattuso. Toch had de trainer zijn middenvelder tegen Bologna al snel nodig vanwege een blessure van Lucas Biglia. In de ogen van de coach deed de Fransman te lang over het uittrekken van zijn trainingspak, waarop een discussie ontstond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk besloot de woedende Gattuso, die flink werd uitgescholden door de van Chelsea gehuurde Bakayoko, voor José Mauri te kiezen als vervanger van Biglia. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Gattuso het tijdens een wedstrijd aan de stok kreeg met een speler. Eerder reageerde Franck Kessié woest toen hij gewisseld werd tegen Internazionale. Biglia zei daar toen iets van tegen Kessié, waarna het bijna tot een handgemeen kwam tussen de twee ploeggenoten.

Zonder Biglia en zonder Bakayoko won AC Milan wel van Bologna. Acht minuten voor rust dribbelde Suso zich naar vrijheid om vervolgens vanaf de rand van de zestien droog uit te halen: 1-0. Die voorsprong werd in de 67ste minuut verdubbeld door een intikker van Fabio Borini. Vijf minuten later bracht Mattia Destro de spanning terug in de wedstrijd door geheel vrijstaand 2-1 binnen te schieten.

Het laatste kwartier speelde Milan met een man minder na rood voor Lucas Paquetá. De Braziliaan incasseerde een tackle en reageerde woedend, waar hij geel voor ontving. Die gele prent maakte hem alleen maar bozer. Paquetá sloeg de hand van de scheidsrechter weg en kreeg direct rood. Met tien man bleef Milan met hangen en wurgen op de been tegen Bologna, waar Mitchell Dijks de hele wedstrijd speelde. Milan houdt door de zege de topvier en daarmee plaatsing voor de Champions League in zicht. Bologna, waar Nicola Sansone diep in de extra tijd zijn tweede gele kaart kreeg na een opstootje, is nog steeds niet helemaal veilig. Bovendien moet het Dijks even missen, want de Nederlander ging na het laatste fluitsignaal nog even los tegen de scheidsrechter en kreeg alsnog rood.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
7
Torino
38
16
15
7
52-37
+15
63
8
Lazio
38
17
8
13
56-46
+10
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Bologna
Meer over Bologna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.