AS Roma vult vacature Karsdorp in

Reacties

AS Roma heeft een vervanger voor Rick Karsdorp gevonden. Davide Zappacosta komt op huurbasis over van Chelsea, waar de spoeling in de achterhoede dun is.

AS Roma vult vacature Karsdorp in

Zappacosta wordt tot januari verhuurd aan Roma, dat een optie heeft om de rechtervleugelverdediger tot juni 2020 te behouden. Maar Chelsea houdt vertrouwen in Zappacosta, getuige de contractverlenging tot 2022 die gepaard is gegaan met de huurdeal. Hij kwam in 2017 op voorspraak van Antonio Conte, destijds manager, naar Londen en imponeerde nimmer.

De dertienvoudig Italiaans international neemt de plek in die Karsdorp heeft achtergelaten met zijn tijdelijke terugkeer naar Feyenoord. Zappacosta wordt de concurrent van geboren Romein en aanvoerder Alessandro Florenzi op de rechterflank.

Het vertrek van Zappacosta betekent dat de opties voor Chelsea-manager Frank Lampard in de verdediging schaars zijn. César Azpilicueta is de enige overgebleven rechtsachter, terwijl de Spanjaard mogelijk ook centraal moet bijspringen.

Door het vertrek van Gary Cahill en David Luiz en de blessure van Antonio Rüdiger, die op de weg terug is, kregen Andreas Christensen en Kurt Zouma na jaren in de Chelsea-marge een kans in het hart van de defensie. Tijdens het duel om de Europese Super Cup met Liverpool stuurde Lampard zelfs de onervaren Fiyako Tomori het veld in als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.