Milik en Younes helpen Napoli aan ruime winst in topper

AS Roma heeft zondagmiddag een nieuwe domper geïncasseerd. De Romeinen werden in eigen huis op een ruime nederlaag getrakteerd.

AS Roma
AS Roma
1 - 4
Napoli
Napoli

Rick Karsdorp en Justin Kluivert zaten op de bank bij de thuisploeg, die al binnen twee minuten de eerste dreun te verwerken kreeg. Arek Milik kreeg de bal van Simone Verdi, nam hem prachtig met de hak mee en schoot hem ongenadig hard in de bovenhoek: 0-1. Op slag van rust kwam Roma toch weer op gelijke hoogte. Diego Perotti benutte een strafschop en bepaalde de ruststand op 1-1.

De ploeg van trainer Claudio Ranieri was zo weer helemaal terug in de wedstrijd, maar tien minuten na rust konden al die illusies weer de prullenbak in. Dries Mertens en Verdi hadden Napoli namelijk op 1-3 gezet. Het bood Carlo Ancelotti de gelegenheid om zijn reserves wat minuten te gunnen. Amin Younes was één van de spelers die daarvan profiteerden, hij kwam een kwartier voor tijd in het veld.

Zeven minuten na zijn entree was de Duitser al trefzeker. Hij kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten en passeerde doelman Robin Olsen in twee instanties: 1-4. Het was de tweede Serie A-wedstrijd op rij dat Younes trefzeker was; voor de interlandbreak scoorde hij tegen Udinese. Kluivert viel in de slotfase nog in, maar had geen noemenswaardige inbreng.

Door de ruime zege in Stadio Olimpico staat Napoli steviger op de tweede plaats. Het verschil met Juventus blijft onverminderd groot: vijftien punten. Roma staat er een stuk slechter voor. De ploeg van Ranieri is door drie nederlagen in zijn laatste vier competitieduels gezakt naar de zesde plaats. Atalanta Bergamo is de kampioen van 2001 voorbij.