Milik en Mertens bewijzen Nederlands voetbal uitstekende dienst

Reacties

Napoli heeft zichzelf en het Nederlandse voetbal een enorm goede dienst bewezen door in de achtste finale van de Europa League met ruime cijfers van Red Bull Salzburg te winnen. De kans is daardoor een stuk kleiner geworden dat Oostenrijk dit seizoen nog veel punten gaat pakken voor de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Milik en Mertens bewijzen Nederlands voetbal uitstekende dienst
Napoli
Napoli
3 - 0
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Salzburg is de laatste club uit het Alpenland dat nog in de Europese clubtoernooien actief is en vormt daarmee een directe bedreiging voor de elfde plek op de UEFA-ranking, die dankzij de Champions League-stunt van Ajax in Madrid vooralsnog weer in Nederlandse handen is. Het zou betekenen dat de kampioen van de Eredivisie in het seizoen 2020/21 hoogstwaarschijnlijk weer een direct ticket voor de CL-groepsfase krijgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twee voormalige Eredivisie-spelers leverden daar donderdagavond een directe bijdrage aan. Al na tien minuten opende voormalig Ajax-aanvaller Arek Milik de score door na voorbereidend werk van Dries Mertens, in Nederland actief voor AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV, doelman Alexander Walke te omspelen en de bal in het lege doel te schieten. Het was alweer de zestiende goal van het seizoen voor de Poolse spits.

De openingstreffer van Arek Milik is in de maak. Sinds de Poolse spits overkwam van Ajax, heeft hij dertig keer gescoord voor Napoli in 72 officiële duels.
De openingstreffer van Arek Milik is in de maak. Sinds de Poolse spits overkwam van Ajax, heeft hij dertig keer gescoord voor Napoli in 72 officiële duels.

Salzburg gaf zich niet zomaar gewonnen in de jacht op een nieuwe stunt. De ploeg die vorig seizoen de halve finale van de Europa League bereikte door Lazio en Borussia Dortmund uit te schakelen, begon agressief aan het duel en testte Alex Meret in de openingsfase al diverse keren. De doelman van Napoli was na een slippertje van verdediger Nikola Maksimovic ook geklopt, maar de treffer van Patson Daka ging niet door wegens buitenspel.

Het bleek bij nader inzien een cruciaal moment in de wedstrijd. Kort daarna maakte Napoli er namelijk 2-0 van. De Spaanse spelmaker Fabián Ruiz vond het net met een spectaculaire volley. Daarna was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor de nummer twee van de Serie A, al liep Kalidou Koulibaly wel tegen een schorsing aan. De Senegalese defensieleider kreeg halverwege de eerste helft geel voor een overtreding op Xaver Schlager.

Napoli zou het in de return ook wel af moeten kunnen zonder Koulibaly. Dankzij een eigen doelpunt van Jérôme Onguéné werd het na rust 3-0. Als de Kameroense verdediger de bal niet had aangeraakt, had Milik de voorzet van Mário Rui wel binnengetikt. Salzburg kreeg daarna nog wel de nodige kansen op het felbegeerde uitdoelpunt, maar dat viel niet meer. Daarmee was het een mooie avond voor Napoli én het Nederlandse voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.