Milan wint door racisme ontsierd competitieduel in blessuretijd

AC Milan heeft zaterdagavond in extremis gewonnen van Udinese (2-3). Het duel werd ontsierd door racisme richting Milan-keeper Mike Maignan, die er na ruim een half uur genoeg van had en van het veld stapte. Na een korte pauze werd de wedstrijd hierna uitgespeeld.

Udinese
Udinese
2 - 3
AC Milan
AC Milan

Maignan werd in Udine constant racistisch bejegend en maakte daar ook melding van bij scheidsrechter Fabio Maresca. De stadionspeaker riep de Udinese-aanhang op om te stoppen, maar dat gebeurde niet. In de 33ste minuut was Maignan het zat en stapte hij van het veld af. Op dat moment stond Milan met 0-1 voor, dankzij een goal van Ruben Loftus-Cheek.

Na een onderbreking van een minuut of tien kwamen de spelers, inclusief Maignan, weer het veld op. Niet lang hierna kwam Udinese via een fraaie treffer van Lazar Samardzic op gelijke hoogte. Hij liet Maignan kansloos met een hard en geplaatst schot in de hoek.

In de tweede helft kwam Udinese vervolgens zelfs op voorsprong, via een treffer van Florian Thauvin. Tijjani Reijnders had daar een negatieve rol in.

Toch kwam alles nog goed voor Milan. Luka Jovic bracht de gelijkmaker op het bord, voordat Noah Okafor in blessuretijd de 2-3 maakte. Hij kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en liet voormalig Sparta-keeper Maduka Okoye van dichtbij kansloos.