Milan likt de wonden na VAR-ophef: 'Dit kán helemaal niet'

Reacties

Voor het einde van het jaar is er nog één speelronde te gaan in de Serie A, maar nu al is duidelijk dat Internazionale 2021 afsluit als koploper. Dat zorgt voor chagrijn bij rivaal AC Milan, dat zondag verloor van Napoli en de gelijkmaker van Franck Kessié geannuleerd zag worden door een VAR-beslissing waar nog lang over werd nagepraat.

Milan likt de wonden na VAR-ophef: 'Dit kán helemaal niet'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 1
Napoli
Napoli

Olivier Giroud viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bij een kopduel op de grond, waar hij in buitenspelpositie bleef liggen. De bal ging vervolgens zijn richting op, maar de spits raakte het speeltuig niet. Via de voet van Napoli-verdediger Juan Jesus bleef de Milan-aanval in leven en uiteindelijk scoorde Kessié. De VAR oordeelde dat Giroud toch bij het spel betrokken was geweest en scheidsrechter Davide Massa ging daarin mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan-trainer Stefano Pioli was in gesprek met DAZN vol ongeloof over het moment. 'Er wordt nu gezegd dat het buitenspel was, maar als een speler op de grond ligt en niet eens een poging waagt om de bal te spelen, hoe kan de verdediger er dan last van hebben? Dat kán helemaal niet. Juan Jesus werd niet gehinderd door Giroud. Het doet pijn, want we verdienden het niet om te verliezen. We likken de wonden en focussen ons op de wedstrijd van woensdag.'

Het moment in de slotfase van Milan-Napoli prijkt maandag op de cover van La Gazzetta dello Sport, dat het niet eens is met de VAR. 'De videoscheidsrechter oordeelde dat Giroud actief deelnam aan het spel en het dus buitenspel was, maar dat is een fout', schreef de Italiaanse sportkrant.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.