Milan boekt bij Catania eerste uitzege in Serie A

Na vijf competitiewedstrijden op rij zonder zege heeft AC Milan weer eens gewonnen. Met Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis wonnen de Rossoneri bij Catania (1-3), dat de wedstrijd met tien man eindigde.

Toen Lucas Castro de thuisclub in de dertiende minuut op voorsprong zette, leek een nieuwe teleurstelling voor Milan aanstaande. Maar zes minuten later kwam het antwoord al toen Riccardo Montolivo op aangeven van Emanuelson de stand weer gelijk trok.

De bezoekers namen het initiatief daarna over, maar het duurde nog tot de 63ste minuut voor dit ook in de stand werd uitgedrukt. Mario Balotelli scoorde en een minuut later kreeg Catania nog een tegevaller te verwerken, omdat Panagiotis Tachtsidis een rode kaart kreeg.

Met elf tegen tien kwam de overwinning van AC Milan, de eerste in de Serie A sinds 19 oktober, niet meer in gevaar. Kaká bepaalde de eindstand in de 81ste minuut op 1-3 door na een rush hard en hoog in de korte hoek raak te schieten.

Door de overwinning (de eerste uitzege in competitieverband dit seizoen) heeft AC Milan nu zeventien punten uit veertien duels, waardoor het naar de achtste plaats stijgt. De ploeg van Massimiliano Allegri, die op woensdag 11 december in een thuisduel met Ajax nog strijdt om een plek in de achtste finales van de Champions League, gaat komend weekend op bezoek bij Livorno.