Galliani stapt op bij Milan: 'Mijn reputatie is beschadigd'

De al weken borrelende vulkaan AC Milan is tot uitbarsting gekomen. De loyale algemeen directeur Adriano Galliani (foto) heeft zijn vertrek aangekondigd en daarmee nadert onheil voor trainer Massimiliano Allegri.

Galliani stapt op bij Milan: 'Mijn reputatie is beschadigd'

'Na de wedstrijd tegen Ajax (11 december, red.) stap ik op, zonder dat ik met de club een akkoord heb bereikt over een vertrekregeling. Het is tijd voor een nieuwe generatie, maar het had niet op deze manier mogen gebeuren. Mijn reputatie is zwaar beschadigd', aldus Galliani, die verwijst naar de publiekelijke kritiek op zijn functioneren van Barbara Berlusconi, de dochter van clubeigenaar Silvio Berlusconi.

De positie van Galliani werd enkele weken geleden aan het wankelen gebracht door Berlusconi junior. In een publiekelijke tirade liet zij weinig heel van het beleid van Galliani, die volgens haar de schuldige is voor de sportieve teloorgang van Milan, dat dertiende staat in de Serie A.

Volgens Berlusconi junior heeft Galliani de zaken bij Milan op zijn beloop gelaten, terwijl hij de huidige sportieve crisis had kunnen zien aankomen. Hoewel het technische beleid bij de Rossoneri in handen is van technisch directeur Ariedo Braida, werd Galliani er in zijn rol van algemeen directeur en vicevoorzitter door Berlusconi junior op afgerekend.

Het vertrek van Adriano Galliani voorspelt voor Massimiliano Allegri (links) ook weinig goeds.
Het vertrek van Adriano Galliani voorspelt voor Massimiliano Allegri (links) ook weinig goeds.

Het is dan ook voor de hand liggend dat Berlusconi junior zich na het vertrek van Galliani actiever met het beleid van Milan gaat bemoeien. Dat lijkt weinig goeds te voorspellen voor Massimiliano Allegri, want het is geen geheim dat de Berlusconi's niet gecharmeerd zijn van de huidige trainer van Milan, die als protegé van Galliani wordt gezien.

Het afscheid van Galliani bij Milan is opvallend, want de 69-jarige zakenman is al jarenlang de onafscheidelijke rechterhand van Berlusconi. Galliani was voor en tijdens zijn werkzaamheden bij Milan ook voor diverse bedrijven van Berlusconi actief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen