Milan beloont Deense 'held' met nieuwe verbintenis

Reacties

Simon Kjaer heeft zijn aflopende contract met AC Milan met twee seizoenen verlengd. De 32-jarige Deense verdediger kan terugkijken op een bijzonder jaar.

Milan beloont Deense 'held' met nieuwe verbintenis
© Pro Shots

Eigenlijk was het tot 12 juni geen bijzonder jaar voor Kjaer, maar kort voor de rust van het EK-groepsduel tussen Denemarken en Finland ging het helemaal mis. Christian Eriksen zakte in elkaar en er was direct grote paniek. De ex-Ajacied bleek later een hartstilstand te hebben gehad en werd op het veld gereanimeerd. Mede dankzij het kordate ingrijpen van de medici en enkele ploeggenoten werd erger voorkomen.

Meest opvallend was de rol van Kjaer, de aanvoerder van de nationale ploeg die Eriksen hielp en even later ook de partner van Eriksen (die naar de rand van het veld was gekomen) opving. Dat leverde hem de nodige complimenten uit binnen- en buitenland op. Tevens ontvingen Kjaer en de medische staf van Denemarken de UEFA President's Award voor de belangrijke rol die ze speelden in het drama rond Eriksen.

Ook bij zijn club AC Milan viel de heldenrol van Kjaer op. De fans van de Rossoneri hadden graag gezien dat de Deense verdediger werd beloond met de aanvoerdersband en riepen de hashtag #KjaerCapitano in het leven, maar uiteindelijk kwam het niet zover. Wel kwam er dus een nieuw contract voor Kjaer, die nog op de shortlist van dertig spelers staat voor de Ballon d'Or-verkiezing op 29 november.

Overigens benadrukte Kjaer in een interview gewoon zijn plicht te hebben gedaan. 'Ik ben geen held. Ik dacht er niet bij na. Mijn instinct wees me de weg en ik deed wat ik moest doen. Het ging bijna automatisch. Dit was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte en hopelijk ook de laatste keer. Of spelers moeten leren reanimeren? Ja, zeker. Ik hoop dat het beeld van die avond ook voor bewustzijn zorgt. De dokters hebben uitstekend gehandeld, maar op zo'n moment moet je weten wat je moet doen. Je kan er een leven mee redden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer S. Kjær
Meer over S. Kjær
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.