Eervolle UEFA-award voor Kjaer en medische staf wegens rol in Eriksen-drama

Reacties

Simon Kjaer en de medische staf van Denemarken ontvangen de UEFA President's Award voor de belangrijke rol die ze speelden in het drama rond Christian Eriksen. Dat heeft de Europese voetbalbond dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Eervolle UEFA-award voor Kjaer en medische staf wegens rol in Eriksen-drama
© Pro Shots

Eriksen kreeg tijdens het eerste EK-duel van Denemarken met Finland een hartaanval en moest op het veld worden behandeld door de medische staf. Aanvoerder Kjær schoot de medici te hulp en kreeg al gauw veel lof toegezwaaid voor zijn rol in het drama. Het levert de 32-jarige verdediger van AC Milan en de medische staf nu de President's Award op.

'Dankzij het snelle handelen van de medische staf en hun expertise werd Eriksen op het veld gereanimeerd en is hij nu gelukkig weer op weg naar herstel', licht de UEFA het besluit toe. 'Simon Kjær deelt mee in deze eer voor de manier waarop hij Eriksen onmiddellijk hielp en zijn uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten die hij heeft getoond.'

Eriksen reageert via de UEFA-kanalen: 'Ik wil Morten Skjoldager, Morten Boesen en het medische team dat me geholpen heeft op 12 juni heel erg bedanken. Jullie hebben het geweldig gedaan en mijn leven gered. Ook wil ik mijn vriend en aanvoerder Simon en alle teamgenoten bedanken voor hun steun, net als de fans. Dat heeft me veel kracht gegeven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.