Milan beleeft frustrerende avond en ziet Inter verder weglopen

Reacties

AC Milan heeft zondag verzuimd om dichter bij koploper Internazionale te komen in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli verloor in eigen huis van Napoli en moet daardoor meer naar beneden dan naar boven kijken op de ranglijst.

Milan beleeft frustrerende avond en ziet Inter verder weglopen
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 1
Napoli
Napoli

Inter won eerder op de zondag al bij Torino en vergrootte de voorsprong op nummer twee Milan zo tot negen punten. De stadgenoot kon daar later op de dag in San Siro weer zes punten van maken, maar slaagde daar niet in. Het paste in het plaatje van de afgelopen weken, waarin Milan steeds vaker averij opliep terwijl Inter al sinds 6 januari ongeslagen is in de competitie.

Zlatan Ibrahimovic ontbrak voor de vierde wedstrijd op rij bij Milan vanwege een blessure. Zonder de 39-jarige Zweed had de thuisploeg moeite met het creëren van kansen tegen Napoli. De bezoekers werden in de eerste helft het gevaarlijkst via Piotr Zielinski, die eerst stuitte op keeper Gianluigi Donnarumma en later naast schoot. De Pool was vlak na rust wel goed voor een assist. Hij bediende Matteo Politano, die de score opende voor Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan moest zo in de achtervolging, maar slaagde daar niet in. Ante Rebic was een van de weinige spelers die gevaar stichtte. Hij dwong doelman David Ospina tot een redding. In de slotfase liepen de gemoederen nog hoog op. Milan vroeg om een penalty, waar scheidsrechter Fabrizio Pasqua na het zien van de beelden niet in meeging. Napoli wilde juist een rode kaart voor Theo Hernández vanwege een overtreding. Die kwam er niet, maar een rode kaart voor Rebic kwam er wel. De aanvaller schold de arbiter uit en kon vertrekken. Het tekende de frustrerende avond van Milan tegen Napoli.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.