Mijnans erkent fout en legt verschil tussen Aston Villa en West Ham uit

Reacties

Sven Mijnans vond dat Aston Villa van een nog hoger niveau was dan het West Ham United waarvan AZ vorig seizoen in de halve finale van de Conference League verloor. De 23-jarige middenvelder legde ook uit wat er misging in aanloop naar de tweede tegengoal en waarom hij in de rust werd gewisseld.

Mijnans erkent fout en legt verschil tussen Aston Villa en West Ham uit
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 4
Aston Villa
Aston Villa

Mijnans leidde na een half uur de 2-0 van Youri Tielemans in met een foute breedtepass op Yuki Sugawara, terwijl hij normaal gesproken zo vast aan de bal is. 'Ik zag hem in mijn rug komen en wilde een andere keuze maken, omdat ik Yuki vrij zag staan. Die bal moet gewoon keihard op zijn rechter en was niet goed genoeg. Dan kan je wel door de grond zakken', zei de voormalig speler van Sparta Rotterdam na afloop tegen ESPN.

Aan de 1-0 ging ook al een individuele fout van Sugawara vooraf, vervolgens liep Aston Villa in het eerste kwartier na rust uit naar een 4-0 voorsprong. 'Wij waren vandaag net niet goed genoeg, vooral in de eerste helft kwamen we een paar keer te laat in de pressing, waardoor ze er onderuit kunnen spelen. En dan maak je ook nog twee individuele fouten en dat wordt gewoon keihard afgestraft op dit niveau', was de duidelijke conclusie van Mijnans.

In de tweede helft keerde Mijnans niet terug in het elftal, hij maakte op het middenveld plaats voor Tiago Dantas. Volgens de beoordelingen van VI was Mijnans met een 4 de slechtste speler aan Alkmaarse zijde, maar hij voerde zelf een andere reden op voor zijn wissel in de rust. 'Ik had al geel en maakte daarna nog twee, drie overtredingen. Jordy (collega-middenvelder Clasie, red.) had ook geel, dus misschien was het risico wat te groot.' 

Wes Ham
Uiteindelijk was het verschil groot, terwijl AZ vorig seizoen nog wel goed meekwam met West Ham. 'Aston Villa is nog wel een wat betere ploeg dan West Ham, vooral de power voorin en het voetballend vermogen. En het afstraffen van kansen. Ik vond dat Aston Villa ook wat directer was in de pressing. West Ham zakte wat meer in en liet ons wat meer aan de bal. Dat was wel het grootste verschil van vandaag. Ze zijn extreem snel voorin en heel dodelijk.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.